X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte demir eksikliği hakkında bilinmesi gerekenler

Hamilelikte demir eksikliği yaşayanlar nasıl giderilir nelere yol açar kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Hamilelikte demir eksikliği yaşayanlar nasıl giderilir nelere yol açar kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Hamilelikte demir eksikliği nasıl giderilir belirtileri ve zararları nelerdir ?

Demir eksikliği bir kansızlık çeşididir. Normalde bizim kırmızı kan hücrelerimize rengini veren ve kanımızda oksijen taşıyan molekül hemoglobindir. Demir de hemoglobinin ana maddesini yapan elementtir.

Hamilelikte demir eksikliği nasıl anlaşılır ?

Vücuda beslenme ile yetersiz demir alındığında, herhangi bir organımızdan kanama olduğunda (basur kanamaları, mide kanama-ları, idrar yollarında kanamalar veya her ay regl ile birlikte 4 günü geçen kanamalar olduğunda), demir emilimini bozan kronik ishallerde ve kurşunla zehirlenmelerde demir eksikliği ortaya çıkabilir. Demir eksikliği aslında en sık görülen kansızlık çeşididir. Erkeklerde yüzde 20, kadınlarda yüzde 35, hamilelerde yüzde 50, bebek ve çocuklarda ise yüzde 50-60 oranında görülür. Olaya hamilelik olarak baktığımızda neredeyse her iki hamileden birinde demir eksikliği görülür.

hamilelikte demir eksikliği yaşayanlar

Hamilelikte demir eksikliği nelere yol açar nasıl giderilir ?

Kadınlarda her ay regl ile birlikte kan kaybedildiği için, hamilelik öncesi demir depolarının yeterli olması önemlidir. İki regl arası süre-

nin 25 günden az olması ve regl kanamalar nın 4-5 günden uzun sürmesi vücut demir de polarını boşaltır. Hamilelik planlayan her kadı nın hamilelik öncesi mutlaka bir doktora baş vurarak gerek demir eksikliği gerek diğer metabolik hastalıklar açısından bir check-up yap tırması iyi olur.

Hamilelikte demir eksikliğine yol açan şeyler nelerdir ?

Aynca hamilelik sırasında be bek gelişirken annenin depolarını kullanır ve bu da kansızlığa neden olabilir. Eğer anne beslenmesinde demirden zengin gıdalara ye terli yer ayırmıyorsa bu da kansızlığın artması na neden olur. Bir de sık doğumlar ve düşük ler de demir eksikliğine neden olur.

Hamilelikteki halsizliğin nedeni, demir eksikliği olabilir mi? Halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, küçük bir eforda nefes nefese kalma, baş dönmesinin 25 günden az olması ve regl kanamalarının 4-5 günden uzun sürmesi vücut demir depolarını boşaltır.

Hamilelik planlayan her kadının hamilelik öncesi mutlaka bir doktora başvurarak gerek demir eksikliği gerek diğer me-tabolik hastalıklar açısından bir check-up yaptırması iyi olur. Ayrıca hamilelik sırasında bebek gelişirken annenin depolarını kullanır ve bu da kansızlığa neden olabilir.

Eğer anne, beslenmesinde demirden zengin gıdalara yeterli yer ayırmıyorsa bu da kansızlığın artmasına neden olur. Bir de sık doğumlar ve düşükler de demir eksikliğine neden olur.

HAMİLELİKTE DEMİR EKSİKLİĞİ YAŞAYANLAR KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM