X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte saç dökülmesi hakkında yararlı bilgiler

Hamilelikte saç dökülmesi kadınlar kulübü hamilemiyim - hamilelikte saç dökülmesine ne iyi gelir saç dökülmesi yaşayanlar önlemek mümkün mü durdurulur mu ?

Hamilelikte saç dökülmesi kadınlar kulübü hamilemiyim - hamilelikte saç dökülmesine ne iyi gelir saç dökülmesi yaşayanlar önlemek mümkün mü durdurulur mu ?

Hamileliğin getirdiği sorunlardan birisi de kilo almanın iştahın açılmasının yanı sıra saçların dökülmesi durumudur. Bu dünyaya bebeği, canınızdan can katarak getiriyorsunuz kızlar. Elbette eksikler sıkıntılar olacaktır. Normal olarak karşılamak ve bu durumu psikolojik bir sıkıntı haline getirmemek, yapacağınız ilk işlemden davranıştan birisi olmalıdır. Saç dökülmesi yaşayan kadınların çokluğuna baktığımızda bunun hemen hemen bütün kadınlarda bir sorun olarak ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. Önlemek mümkün müdür neler yapmamız gerekiyor. Saçlarım dökülmesin ne iyi gelir diyor iseniz ki diyorsunuz lütfen bu bilgileri aklınızın bir yerine yazınız.

Resim:www.drserkanaygin.com

Sitemize sosyal medya üzerinden gelen soru şu şekildedir isminin gizli kalmasını istemiş aynen yazıyoruz. " Hamilelik sürecindeyim ve kızlar bu aralar saçlarım inanılmaz çok ve avuç avuç dökülüyor artık baş edemiyorum. Eşimde bu durumdan rahatsız bir fikriniz var mı acaba bu hangi eksiklikten kaynaklanıyor ne yapmam gerekiyor lütfen yardım ediniz "

Hamilelikte saç dökülmesi olur mu?

Gebelikle ilgili saç dökülmesi genellikle doğum sonrası izlenir. Gebelikte ise normalden daha fazla saç dinlenme evresine girer ama bu durum kelliğe yol açacak ya da bölgesel dökülmelere yol açacak düzeyde değildir ve doğumu takiben 3-4 ay içinde düzelecektir. Gebelikte aşırı saç dökülmesi yaşadığınızı düşünüyorsanız bu durum, vitamin veya mineral eksikliğine bağlı olabilir. Durum hiç te iç açıcı değil ve tutam tutam dökülmeler devam edioyr ise doktorunuzla görüşerek gerekiyor ise kan testi vererek vitamin değerlerinize baktırarak gerekli ilaç ve besin takviyelerini alabilirsiniz. Çok aşırı dökülme durumunu lütfen ciddiye alın sevgili hamilemiyim.org kullanıcıları.

Hamilelikte saç dökülmesine ne iyi gelir önlemek mümkün mü ?

Saç dökülmesi için en olası dönem doğum sonrası ortalama 3. aydır. Gebelikte artan hormonlar saçlarınızın dökülmesini önlerken doğum sonrası bu hormonların normal seviyeye dönmesi saç döngünüzü de normale döndürür. Gebelikte durdurulmuş olan saç kaybını doğum sonrası topluca bir anda dökülme de izleyebilir. Söylediğimiz gibi bu saç kaybı geçicidir ve 6-12 ay sonra normale dönecektir.

Saç dökülmesi diğer üreme sistemi değişiklikleri ile beraber olabilir mi?

Saç kaybı vücudunuzda estrojen değişimine neden olan her durumda yaşanabilir, bunlar;

*Doğum kontrol haplarının veya diğer hormonal içerikli korunma yöntemlerinin bırakılması

*Düşük veya ölü doğum

*Hormon bozukluğudur

Gebeliğin avantajlı bir yanı

Gebelikte estrojen hormonunuzda ciddi bir yükselme olur. Östrojen saç gelişimini hızlandıran ve dökülmeyi önleyen bir hormondur. Yani gebelikte hiç sahip olmadığınız çok güçlü ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Gebelikte ve doğum sonrası saç bakım önerileri

Doğum sonrası saç dökülmenizi azaltacak önlemler;

*Saçta gerginlik, kopma yaratarak saçınızı strese sokacak, at kuyruğu, maşa, saç örgüsü, sıkı tokalar ve fön gibi işlemlerden kaçının

*Sebze ve meyveye ağırlık verin. Bunlar, içerdikleri flavanoid ve antioxidanlar ile saçı güçlendirir.

*Biotin ve slika içeren şampuan ve saç kremleri tercih edin.

*Saç ıslakken daha kırılgandır, yumuşakça tarayın, sert saç fırçalarından kaçının.

*Fön veya diğer saç şekillendiricilerine ihtiyaç duyarsanız, soğutma konumunda kullanın.

*Dietinize şunları takviye edin;

B vitamin komplexleri

Biotin

C vitamini

E vitamini

Çinko

Yukarıdaki vitaminlerin tamamı saçlarınızın dökülmesini durduracaktır. Yeteri kadar güneş ışığı almaya özen göstererek bu vitaminleri takviye olarak alabilirsiniz. Kendi başınıza iş yapıp bu vitaminleri barındıran ilaçları eczanelerden almak yerine doktora görünmeniz daha mantıklı ve isabetli bir karar vermenizi sağlayacaktır.

Hamilelikte saç dökülmesi kadınlar kulübü hamilemiyim