X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte bebek kesesi neden görünmez hamileyim kese yok bebek kesesi ne tarafta olur bebek kesesi neden olmaz bebek kesesi olmamasının nedenleri bebek kesesi ne zaman görünür bebek kesesi ile ilgili sorular ve cevaplar bu konumuzda.

Hamilelikte bebek kesesi neden görünmez hamileyim kese yok neden oluyor acaba ?

Sayfamıza bir çok anne adayı tarafından yöneltilen sorulardan biride usg incelemesinde kesenin görülüp bebeğin neden görülmediği ..Bu sorulardan birini yayınlamak istiyorum.

Merhaba hocam 8 haftalık gebeyim usg incelemesinde kese var ama bebek yok doktorum 1 hafta daha beklememizi ve sonuca göre kürtaj olabileceğini söyledi ne yapmalıyım?

Ultrasonda bebek ve kesesi ne zaman görünür ?

Haberi Okumak için Tıklayın

8 haftalık gebelikte boş kese tanısı vajinal ultrasonla kesinlik kazanır.8 haftaya ulaşmış ve bebek oluşumu izlenmeyen bir gebelikte kürtaj olmanız en doğrusudur, kürtaj işlemi uygun sterilize koşullarında ve doğru teknikle yapılırsa bir problem çıkma ihtimali çok azdır.

Yalnız sonuca göre mutlaka başka bir kadın doğum uzmanına daha görünmenizi öneriyorum. Kesenin oluşmasına rağmen yeterince zaman geçmesine rağmen bebeğin oluşmadığı gebeliklere boş gebelik diyoruz.. Halk arasında su gebeliği olarak da adlandırılan bu durumda gebelik kesesini oluşturan zar ve plasenta oluşurken bu yapıların içinde bebek bulunmaz.

Kese var bebek yok

Haberi Okumak için Tıklayın

Boş gebeliğin sebebi oluşan gebelikteki kromozom anormalliklerdir. Boş gebelik hastalarında her zaman olmasa da bazen hafif lekelenme, kanama olabilir ve bu şekilde doktora başvurduklarında boş gebelik kesesi ultrasonla görülerek tanı konur ve kürtaj gerekir. Kürtaj ile gebelik kesesi alınmaz ise kese daha fazla büyüyebilir ve ilerleyen günlerde aşırı kanamaya neden olabilir. Gebelik kesesi rahimin içerisinde kendi kendine yok olamaz. Boş gebelik için yapılan kürtaj işlemi aynen diğer nedenlerle yapılan kürtaj işlemi gibidir ve çoğunlukla daha kısa sürer. Tüm anne adaylarına sağlıklı gebelik geçirmeleri temennisiyle..

SORU: Gebelik kesesi ne zaman görülür ne zaman oluşur ?

Haberi Okumak için Tıklayın