X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İdrar Yanmasına Ne İyi Gelir ?

İdrar yanmasına ne iyi gelir ? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

İdrar yanmasına ne iyi gelir ? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

İdrar yanması yaşayan kadınlar çoğu zaman bunun neden olduğunu bilmezler özellikle sabahları idrar yanması yaşayanlar bu duruma dikkat etmedikleri taktirde, bu yanmaların artık gün boyu olduğunu gözlemleyeceklerdir. İdrar yanmasına ne iyi geliyor ? Nasıl Geçer gibi sorular, zaman zaman sitemiz hamilemiyim.org üzerinden kullanıcılarımız ve misafirlerimiz tarafından bizlere yönlendiriliyor. Doktora gitmeden önce kendinizde yapacağınız bir dizi testlerle birlikte bu sorunu kendi başınıza halledebilirsiniz. Lütfen bu yöntemleri dikkatle inceleyiniz.

İdrar Yanmasının En Büyük Nedeni Enfeksiyon Bulgusudur 

Genelde kadınların enfeksiyonlarının olması idrar yollarında özellikle idrarı yaparken dayanılmaz bir acı ile kendini gösterecektir. Bu tür bir durumda iseniz gerekli idrar testlerini vererek bunun gerçekten bir enfeksiyon sonucu mu ortaya çıktığını anlamalısınız. Tabiki öncesinde yapılacak şeyler var onları yazının altından sizlere yapacağım. Özellikle bu idrar yanmalarının yanı sıra karında ağrı, ateş gibi durumunuz var ise aşağıdan sizin için yazacağımız yöntemleri kullanmadan bir kadın doğum uzmanına görünmeniz büyük önem taşımaktadır. Sakın kulak ardı etmeyin bu durumu.

İdrar Yanmasına Ne İyi Gelir : Suyu ihmal etmeyiniz

İdrar yanmasını hemen kesmek için bol bol su tüketmeniz gerekmektedir. Çok fazla su tüketimi yaparak ( genelde kaç litre diyorsunuz en az 3 diyoruz sizlere ) bu bakterileri atabilirsiniz. Özellikle çişlerinizi yaptığınızda yanma olsa bile çişin tamamının biterek idrar torbasında hiç kalmamasına özen gösterin. Burada bırakacağınız birazcık çiş bile, idrar tormasında yine üreyerek çoğalacaktır. Her defasında idrarınızı ne kadar acı duyarsanız duyun tam yapacaksınız.

idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer kadınlar kulübü

Mesanemi nasıl Tamamen Boşaltabilirim : Bu ip ucunu sizlere verelim eğer çok zorluk çekiyorsanız ve idrarınızın tamamını yapalıyor iseniz, hafifçe öne doğru eğilerek bir sandalyede oturur pozisyonda oturun. Bırakın etrafa bulaşır mı düşüncesini bunu mutlaka yapın. Hatta bütün çişi yapmak adına bu durumu birden daha fazla kere tekrarlayabilirsiniz.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Şunlardır:

  1. İdrarınızı yaptığınızda yanma hissi
  2. Koyu sarı ve kokulu akıntı
  3. Sık ama az idrara çıkma durumu,
  4. Uykusuzluk çekmeniz,
  5. İdrarınızın olduğundan fazla bulanık olma durumu,
  6. Sırtın arka kısımlarında ısıtılınca geçen sancı
  7. İdrarın kokulu olması,
  8. Ateş
  9. Halsizlik
  10. Yemek yemekte güçlük çekme
  11. Yorgunluk

Gibi durumlarınız var ise idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz. Hayatın kalitesini düşüren bu enfeksiyonuna, cinsel organınızın temiz olmaması ve bakterilere maruz kalması, temizlik gibi faktörlerin etki ettiğini lütfen unutmayınız. Günlük olarak ped kullanmanız ve günde en az iki kere çamaşırlarınızı değiştirmenizi ben sizlere bir uzman olarak şiddetle tavsiye ediyorum.

İdrar yolu Enfeksiyonu Evde Nasıl Tedavi Edilebilir 

  1. İdrar yolu enfeksiyonunun bir numaralı düşmanı ve sizi bundan kurtaracak yegane şey Limondur. Limonu özellikle bir su bardağına bir limon sıkarak sulandırarak bol su ile içmeniz mesanede biriken enfeksiyonları hızla uzaklaştırıp sizi arındıracaktır.
  2. Maydanozu da idrar söktürücü olarak kullanabilirsiniz ama lütfen hamile olanlar bunu hamileliklerinin ilk üç ayında kullanmasınlar. Kaynarak soğutarak içeceksiniz özellikle limonla takviye ederseniz çok iyi gelecektir.
  3. Turna Yemişi çayı ve böğürtlen çayının da idrar yolları ilhahabına iyi geldiği bilinmektedir kullanabilirsiniz çay gibi içerek

İdrar yolu iltahabı için sarımsak iyi gelir mi ? 

Bu soru ile de karşılaşıyoruz. Tabiki iyi gelecektir. Günlük yemeklerinizde en azından bu illetten kurtulana kadar özellikle Kastamonu sarımsağını kullanabilirsiniz. Yemekte zorluk çekiyor iseniz yoğurt ile karıştırarak örneğin küçük bir çay bardağının yarısına kadar yoğurt koyup içine iki diş sarımsağı ( ezilmiş sarımsak kesinlikle tuzsuz olacak ) koyup karıştırıp tüketebilirsiniz.

Yararı olabilecek diğer idrar yolu enfeksiyon riskini azaltan faktörler hangileridir ?

Başta sizlere bol su tüketmenin önemini anlatmıştık yazmadığımız şey şu.

  1. İdrarınız bir kere geldiğinde hemen yapacaksınız ve tam bitirmeden mesaneyi boşaltmadan kalkmayacaksınız duruş pozisyonlarını yazdım size.
  2. İdrardan hemen sonra özel bölgenizi sildiğinizde arkada öne değil önden arkaya doğru sileceksiniz ıslak bırakmayacaksınız.
  3. Bir ilişki söz konusu ise bu bölgeleri iyi şekilde temizleyebilirsiniz. Ph seviyesi bölgenize uygun olan temizlik ürünlerini de ayrıca kullanabilirsiniz.
  4. Genital bölge temizliğinde asla ama asla sabun ve türevi hiç bir şeyi kullanmayacaksınız.
  5. Günlük ped kullanımında maksimum seviyeye çıkın her aklınıza geldiğinizde örneğin günde en az 3-5 kere pedlerinizi değiştiriniz
  6. Pamuktan üretilmiş çamaşırları tercih edeceksiniz ve dar kıyafetlerden bu aralar uzak duracaksınız hava almasını sağlayacaksınız.

İdrar Yanmasına Ne İyi Gelir ? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim