X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İlişki sonrası kanama hakkında bilgiler

Çoğu kadın, bir seferinde ilişki sonrası vajinal kanama yaşar. İlişki sonrası vajinal kanama her yaştaki kadınlarda görülebilir. Postkoital kanamanın nedenlerinin çoğu benign olmasına rağmen, kanamaların serviks kanseri gibi daha ciddi bir sorunun bir işareti olabileceği konusunda bir risk ve endişe vardır.Ara sıra hafif kanama genellikle endişe kaynağı değildir fakat kanama süreklilik gösterirse mutlaka bir hekime görünün.

Çoğu kadın, bir seferinde ilişki sonrası vajinal kanama yaşar. İlişki sonrası vajinal kanama her yaştaki kadınlarda görülebilir. Postkoital kanamanın nedenlerinin çoğu benign olmasına rağmen, kanamaların serviks kanseri gibi daha ciddi bir sorunun bir işareti olabileceği konusunda bir risk ve endişe vardır.Ara sıra hafif kanama genellikle endişe kaynağı değildir fakat kanama süreklilik gösterirse mutlaka bir hekime görünün.

 

İlişki sonrası kanama neden olur ?

 

İlişki sonrasında vajinal kanamanın en yaygın nedenleri servikste başlar. Bu nedenlerden birisi servikal inflamasyondur.Devamlı ve tamamen zararsız olabilir veya cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan dolayı, örneğin klamidya veya gonore gibi hastalıklardan kaynaklanabilir.Servikal inflamasyonun her iki türü de ilişki sonrası kanamaya neden olabilir.İlişki sonrası kanamanın ikinci ortak nedeni servikal poliplerdir. Bunlar genellikle vajinaya bağlanan rahim ağzında görülen büyümelerdir . Çoğu kanser değildir

İlişki sonrası vajinal kanamanın diğer nedenleri şunlardır:

İlişki sırasında sürtünme ya da yağlamada yetersizlik

Servikal veya vajinal enfeksiyon

Herpes veya başka bir rahatsızlıktan kaynaklanan genital yaralar

Rahim kanseri

Sebepler açısından serviks kanseri en büyük endişe kaynağıdır. Bu özellikle menopoz sonrası kadınlar için geçerlidir.Bazı enfeksiyonlar kanamaya neden olabilir.Menopoz, emzirme veya diğer faktörlerden ötürü vajinal kuruluğunuz varsa vajinanızda yırtık olabilir buda kanamaya yol açabilir.İlişki sonrası düzensiz vajinal kanama , servikal veya vajinal kanserin ortak bir semptomudur. Kanamalar dikkate alınmalı mutlaka hekime görünülmelidir.

Aşağıdaki semptomlardan herhangi birine sahipseniz doktorunuza danışmalısınız.

vajinal kaşıntı veya yanma

idrar yaparken yanma hissi veren veya tutan

ağrılı cinsel ilişki

ağır kanama

şiddetli karın ağrısı

bel ağrısı

bulantı veya kusma

olağandışı vajinal akıntı

Menopozlu kadınlar genellikle cinsel ilişki esnasında ya da sonrasında kanama yaşayabilir.Çünkü azalan östrojen seviyeleri vajinal duvarların tam anlamıyla ince olmasına ve daha az kayganlaştırıcı mukus üretmesine neden olur. Buna vajinal kaşıntı ve yanma eşilik edebilir sonuç itibariyle vajinit olabilirsiniz.Vücudundaki kırmızı kan hücreleri kan kaybı nedeniyle tükenir, ağır veya uzun kanama demir eksikliği anemisine neden olabilir .

Postkoital kanama rahim ve serviks enfeksiyonları , anomalikleri ile bağlantılıyken kanama dokulara zarar vererek tramvaya neden olabilir. İlişki sonrası sürekli kanama olması normal kabul edilmez . İlişki sonrası kanama birçok durumda bir belirtidir. Doktorunuz vajinayı ve rahim ağzınızı inceleyerek, durumunuzu teşhis eder ve altta yatan nedene bağlı olarak tedavi uygularak.Kanamanızın vajinal kuruluktan kaynaklanması durumunda vajinal nemlendiriciler yardımcı olabilir. Düzenli olarak uygulanan bu ürünler vajinanın duvarları tarafından emilir. Nemi arttırır ve vajinanın doğal asiditesini iyileştirmeye yardımcı olurlar.Vajinal yağlayıcılar ayrıca cinsel ilişki sırasında rahatsız edici sürtünmeyi azaltır.

Sevgili takipçilerimiz ilişki sonrası kanama nedenleri adlı makalemizi incelediniz. KOnuya dair sorularınızı ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altından paylaşabilrisiniz. Sorularınıza en kısa zamanda dönüş olucaktır.