X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İlişkiden hemen sonra adet oldum hamilemiyim ?

İlişkiden hemen sonra adet oldum hamile kalırmıyım? Adet gördüğü halde bir çok kadının aklında acaba hamilemiyim kuşkusu olabilir. Daha önceki makalelerimizde gebeliğe en elverişli günleri,gebe kalınacak günleri ve gebeliğin nasıl oluştuğu ile ilgili bilgiler vermiştik. Bu başlık altın dan bir takım bilgileri yeniden yineleyeceğiz.

İlişkiden hemen sonra adet oldum hamile kalırmıyım? Adet gördüğü halde bir çok kadının aklında acaba hamilemiyim kuşkusu olabilir. Daha önceki makalelerimizde gebeliğe en elverişli günleri,gebe kalınacak günleri ve gebeliğin nasıl oluştuğu ile ilgili bilgiler vermiştik. Bu başlık altın dan bir takım bilgileri yeniden yineleyeceğiz.

Gebe kalmak için bir takım koşulların sağlanması lazım. Gebeliğin oluşması için kadının sağlıklı ve kaliteli yumurtaya erkeğin ise iyi bir sperme sahip olması lazım. Hamile kalmak öyle sanıldığı gibi ne kolay nede zordur. Gebe kalmaya en verimli gün yumurtlamadan önceki günler ve yumurtlama dönemidir. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama iki adet ortasın da gerçekleşir. Yumurtlama dan sonra 12-24 saat içinde döllenme gerçekleşmez ise yumurta etkisiz hale gelir ve ölür. Yumurtlama dönemi bazı adımları izleyerek saptanabilir. Lakin yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini yinede siz kesin olarak anlayamazsınız. Ancak bir ultrason yumurtlamanızın gerçekleşip gerçekleşmediğini gösterebilir. Gebelik kategorimizi inceleyerek yumurtlama gününe dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

SORU :

Adetimden iki gün önce eşimle ilişkiye girdim korunmadan hamile kalırmıyım ?

Bu sorunun kesin yanıtı ne evettir ne de hayırdır. Ovülasyon beklenilen dönem dışın da gerçekleşebilir. Düzensiz ovülasyon ile dönemin her hangi bir yerinde hamile kalınabilir.

SORU :

Adetime 1 hafta kala ilişkiye girdim adet günüm geldi bir kaç damla lekem oldu kanama tam olmadı. Test yaptım ikinci çizgi silik çıktı hamile kalmış olabilir miyim ?

Evet hamile kalmış olabilirsiniz. Gördüğünüz lekelenme yerleşme kanaması olabilir. Gebelik testin de ikinci çizginin silik çıkması da gebeliği gösteriyor. Fakat unutulmamalıdırki her lekelenme gebelik kaynaklı değilidr. Testlerde bazı sebeplerden dolayı hatalı sonuç verebilir. Bu durum da yapılması gereken hcg testidir. Hcg testi gebe olup olmadığınız hakkın da % 100 netice verecektir.

Yumurtlama belirtileri

Yumurtlamanın gerçekleştiğine dair belirtiler ise şunlardır. Bu dönemde kasıklarınız da tuhaf ağrılar sancılar olabilir. Vajinal akıntınız artmış olacaktır. Genelde esnek ve su gibi berraktır. Gögüsleriniz hassaslaşır , cinsel istekte artış olur. Vücut ısınız da biraz artacaktır. Bunların dışında ovülasyon günlerini gösteren kitler vardır. Bu kitleri kullanarak bereketli günlerinizi belirleyebilirsiniz.

Yumurtlama düzensiz gerçekleşebilr. Adetten bir kaç gün önce olabilir. Bu dönemde birliktelik olursa üreme ile ilgili bir problem yoksa gebe kalınabilir. İlişkiden hemen sonra adet olursanız gebe kalmazsınız. Adetinize daha uzun bir süre varken ilişkiden hemen sonra kanama görmeniz rahimle ilgili problemlerden kaynaklanabilir. Rahmin tramvaya maruz kalması,vajinal fissür,rahim yaraları,polipler kistler, miyomlar enfeksiyonlar kanamaya neden olabilir. Tedavi edilmezlerse ciddi durumlar gelişebilir.

Genelde menpoza yeni girenlerde vajinal kuruluktan dolayı ilişki sonrası kanamalar olabilmektedir. Adet döneminize daha varken , İlişkiden hemen sonra kanama görürseniz mutlaka bir hekime görünün. Adetinize 1-2 gün kala ilişkiye girdiniz ve bir kaç damla kanamanız oldu devamı gelmedi. Bu kanama yerleşme kanaması olabilir. Bu durum da yapmanız gereken gebelik testi olmalıdır. Cinsi münasebet sonrası adet olmanız % 100 hamile olmadığınız anlamına gelmiyor.

Sevgili okurlar İlişkiden hemen sonra adet oldum hamile kalırmıyım? Adlı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.