X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İlişkiden sonra kan gelmesi kadınlar kulübü hamilemiyim'de

İlişki Sonrası Adet Kanaması ( leke görülmesi ) Hamilemiyim Kadınlar Kulübü İlişki sonrası kanama nedenleri ve sebepleri nelerdir hamileliğe engel mi hamilelik mi işte tüm sorular cevapları ile burada

İlişki Sonrası Adet Kanaması ( leke görülmesi ) Hamilemiyim Kadınlar Kulübü İlişki sonrası kanama nedenleri ve sebepleri nelerdir hamileliğe engel mi hamilelik mi işte tüm sorular cevapları ile burada

Bazı kadınlarda cinsel ilişkiden hemen sonra veya ertesi Günü hiç beklenmedik bir şekilde kanama görülebilmektedir. Bu durumun en muhtemel nedeni rahim ağzında klamidya adı verilen bakterinin ve diğer bazı etkenlerin yarattığı rahim ağzı enfeksiyonlarıdır.

Servisit olarak tanımlanan rahim ağzı enfeksiyonlarının tedavi edilmesi gereklidir. Tedavinin ihmali sonucunda rahim ağzı yaraları oluşmakta olup yaranın varlığı jinekolojik muayene ile kolayca tespit edilir.

Karşı cins ile girilen ilişkiden hemen sonrasında veya ertesi gün beklenmedik bir şekilde kanama veya leke şeklinde izler görülmesi olarak tanımlanabilir. En sık rastlanılan nedeni, rahim ağzında klamidya adı verilen bakterinin ve diğer bazı etkenlerin yarattığı rahimağzı enfeksiyonlarıdır.

Acaba Hamilemiyim Nasıl Anlarım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Diğer bir neden olarak rahimağzı polipleri sayılabilir. Bazen yeni başlamış ve dışarıya boşalmamış bir adet kanaması kadın tarafından ilişki sonrası kanama zannedilebilir.

Menopoz döneminde östrojen hormonunun azalması vajina duvarında incelmeye ve kuruluğa neden olur. Bu durum menopoz döneminde ilişki sonrasında zorlama ve aşınmaya bağlı, kanamanın en muhtemel nedeni olmakla beraber mutlaka jinekolojik inceleme yapılmalıdır. Rahimağzında kanser öncüsü lezyonlar veya rahimağzı kanseri ilişki sonrası kanama şeklinde belirti verebilirler. Bu nedenle ilişki sonrası kanama da ciddiye alınması gereken bir belirtidir ve doktora muayene olmakta büyük fayda vardır.

ilişkien sonra kanama yaşayan kadınlar

İLİŞKİDEN SONRA KANAMA OLURSA HAMİLE KALINIR MI HAMİLELİK BELİRTİSİMİ ?

Özellikle ilişkilerde yer alan ve sonrasında yaşanılan kanamalardan birisi de özellikle doğum yapmamış kadınların rahimlerindeki duvarın giriş bölümlerinin yırtılması ya da zorlanması olarak adlandırılır. Bu tür bir durumda iseniz bunu göz önünde bulundurmalısınız. Eğer daha önceden doğum yapmışsanız yani uzun yıllardır birliktelik yaşıyorsanız ve böyle bir durum ile karşılaştı iseniz bu hamileliğe engel değildir. Durumu doktorunuzun değerlendirmesi gerekiyor.

İLİŞKİDEN SONRA KAN GELDİ HAMİLE OLABİLİR MİYİM ?

İlişkinin üzerinden yani bi kaç gün sonra on gün on beş gün gibi bir süre olur ise belki bu yerleşme kanaması olabilir onun için aşağıdaki konu size yardımcı olacaktır.

https://www.hamilemiyim.org/hamilelikte-yerlesme-kanamasi-nasil-anlasilir/