X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İmplantasyon kanaması nasıl oluyor ?

İmplantasyon kanaması nasıl Anlaşılır ?

İmplantasyon kanaması nasıl Anlaşılır ?

Gebelik, yaşamdaki en heyecan verici ve önemli olaylardan biridir. Cevapsız bir dönem, genellikle gebeliğin ilk işareti olarak yorumlanır, ancak implantasyon kanaması, gebelik oluştuğunun bir işaretidir. Yumurta, fallop tüpünün içindeki sperm tarafından döllenir ve daha sonra uterus yolculuğu yapar. Seyahat ederken, zigot büyür ve bölünür ve mevcut toplam hücre sayısının artmasıyla sonuçlanır. Uterusa ulaştığında, endometriyum olarak adlandırılan astara gömülür. Uterin astar büyüyen embriyo için besin sağlayacağı için bu kritik önem taşır. İmplantasyon işlemi gebeliklerin yaklaşık 1 / 3 ünde az miktarda kanamanın ortaya çıkmasına neden olur ve gebelik oluştuğunun en erken belirtilerinden biridir. İmplantasyon kanaması yumurtlamadan sonraki 6 ila 12 gün arasında ve sonraki menstrual periyot oluşmadan önce gerçekleşir. Tam olarak oluşma zamanı bir kadından diğerine değişebilir.

İmplantasyon kanamasına İşaretler nelerdir ?

İmplantasyonun gerçekleştiği tek belirgin işaret, az miktarda kanama veya lekelenmedir. Bu kan  ne kadar çabuk vajina dışına çıkarsa rengide farklı olur , pembe, parlak kırmızı veya kahverengimsi renkte görünebilir. Tüm kadınlarda  implantasyondan kanaması olmayabilir.

İlişkili semptomlar

Genellikle erken gebelik belirtileri şunlardır: şişkinlik, mide bulantısı, meme hassasiyeti ve ve kokuya duyarlılık artışı. Bunların dışında karında acı verici bir ağrı varsa sağlıksız gebelik olabilir bu yüzden en kısa zaman da hekime görünmekte fayda vardır.

İmplantasyon kanaması ve Komplikasyonlar

Vajinal kanama formu implantasyonu kadın hastalığı ilgili olabilir ve düşük gebelik belirtisi olarak yorumlanabilir. İmplantasyon kanamasının önemsiz olduğunu ve implantasyon kanaması sırasında büyük pıhtı veya dokunun geçmediğini aklınızda bulundurun.Yani lekelenme olduğu zaman bu implantasyon kaynaklı ise parça gibi dokular düşürmezsiniz.

Yerleşme kanaması kaç gün oluyor

Kanama birkaç saat veya üç gün sürebilir. Çoğu kadın hafif lekeli olarak tanımlıyor. Kanama günde sadece bir veya birkaç kez üç günlük süre boyunca gerçekleşebilir.

Ne zaman endişelenmeliyim ?

Sırt ağrısı, kanama gibi ağır dönem, pıhtılaşma veya doku düşürme veya üç günden fazla süren kanama gibi belirtiler söz konusudur. Bunlar sizde mevcut ise en kısa zaman da doktora görünün..

İmplantasyon kanaması, önümüzdeki dönemin beklenen süresinden önce gerçekleşir ve çoğunlukla hafif lekelenme dışında hiçbir belirti veya işaret bulunmamaktadır. Bu kanama miktarı pembe veya parlak kırmızı renktedir ancak zaman zaman vajinadan geçmesi biraz zaman alması nedeniyle daha koyu veya kahverengimsi renkte olabilir. .Adet gibi yoğun olmaz.İmplantasyon kanamalarında belirtiler görülmez, ancak gebelikte erken hormon dalgalanmalarından mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Sırt ağrısı, karın veya pelvik kramplar, ruhsal değişimler ve yorgunluk menstruasyonla birlikte hareket eder.Normal adet döngüsü çoğu kadında 28 günde bir gerçekleşir. Çeşitli faktörlere bağlı olarak  döngü değişebilir.Beklenen bir süreyi kaçırırsanız, gebelik testi yapmak akıllıca olacaktır.İmplantasyon kanaması en fazla 72 saat veya 3 gün sürmelidir. Menstrüel kanama genellikle 5 gün sürer, ancak kadının yaşına ve hormonal durumuna bağlı olarak daha kısa veya daha uzun olabilir.