X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kimyasal gebelikte beta hcg testi nedir

Kimyasal gebelik beta hcg değerleri kadınlar kulübü hamilemiyim'de Kimyasal gebelik neden olur kimyasal gebelik nasıl anlaşılabilir ?

Kimyasal gebelik beta hcg değerleri kadınlar kulübü hamilemiyim'de Kimyasal gebelik neden olur kimyasal gebelik nasıl anlaşılabilir ?

Biyokimyasal gebelik diğer adıyla da kimyasal gebelik ile ilgili hamilemiyim.orga bir çok soru ve gebelik testi yorumlanmasına dair başvurular geliyor.

Siz değerli ziyaretçilerimizin sıkça merak ettiği biyokimyasal gebelik konusuna dair bir bilgilendirme yazısı hazırladık. Biyokimyasal gebelik sağlıklı ve normal bir gebelik değildir. Döllenmiş yumurta, gelişimi için gerekli doğal süreçte ilerleyememiştir. Bundan dolayı sizler yaptığınız testte hamile olduğunuzu yüzde yüz işaret eden sonuç almış ve ya beta hcg testi yaptırmış iseniz. Yine doktor kontrolünde bu değerleri takip etmeli, olası bir kimyasal gebelik durumunda doktorunuz ile görüşmelisiniz.

Kimyasal gebelik hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri sizlere aktarıyorum kimyasal gebelik nedir ve ne şekilde oluşur buyrun arkadaşlar

Kimyasal gebelik, normal bir gebelik olmayıp, döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile devam edememesi ve gebeliğin sadece laboratuar tetkikleri ve gebelik testleri ile tespit edilmesidir. gebelik testlerinde gebelik hormonu BHCG yüksek yani (+) çıkmasına rağmen hiçbir şekilde sağlıklı bir gebelik ürünü oluşamaz ,rahim içine yerleşemez ve düşük ile kendiliğinden sonuçlanır.

gebelik sık görülmekte olup bir çok kadın bunun farkına varamamakta ve normalden biraz fazla veya düzensiz adet gördüğünü zannederek aslında düşük yapmaktadır. Kimyasal gebeliğe bazı hekimler “sessiz düşük” olarak da isimlendirmektedirler. Kısacası döllenme olur fakat döllenme ürünü rahim içine yerleşmez ve sessizce, adet kanaması ile birlikte düşer. Bu durum sadece gebelik testleriyle anlaşılabilir.

Kimyasal gebelik tespit edildiği zaman bazen dış gebelik şüphesi doğurabilir, fakat düzenli takip edilen B HCG değerlerinde hızlı bir şekilde düşme gözlenmektedir, Kimyasal gebelik kürtaj veya tıbbi bir müdahale gerektirmez, takip gerekmektedir.

Kimyasal hamilelik Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Tamamen şaka gibir bir durumdur bu. Büyük umutlar ile hemen alarak baktığınız hamilelik testinde hamile olduğunuz yüzde yüz ortaya çıkmış üstüne üstlük hiç yanılmayan Beta hcg kan testi yaptırmışsınız ve sevindirici haberi bekleyenlerin tamamına eşinize ailenise söylemişsiniz ama bir kaç gün sonra sizi takip eden doktor bu sadece kimyasal bir gebelik diyor. Tamamen şaka gibi değil mi ?

Bu durum, ister istemez anne adayını harap edecek bir durumdan başka bir şey değildir. Gerçekten hamileydim nen oldu neden böyle oldu gibi bir çok düşünceye kapılmanız gayet normal bir durumdur. Kimyasal gebeliğin net bir belirtisi yoktur.  Peki ne oluyor da kimyasal gebelik oluyor. Üst kısımdan sizlere anlatmıştık. Aslında döllenme oluyor ama olması gereken yerde olmuyor. Yani gebelik tıbbi olarak oluşsa da, bebeğin olması gereken kanalda olmamasından dolayı vücut onu dışarı atıyor.

Kimyasal gebelikte beta hcg değerleri yükselir mi düşer mi nasıl anlaşılır ?

Sizlere net olarak bir belirtisi olmadığını ifade etmiştim sevgili anne adayları. Bunu doktorunuz tespit edebileceği gibi hamileliğinizin biyolojik olup olmadığını beta hcg testi sonucuna göre siz de biz de değerlendirebiliriz. Şimdi bilmeniz gerekenler şu. Diyelim ki test yaptırdınız ve bhcg testi sonucuna göre yüzde yüz hamilesiniz yine örnek vererek değerinizin 200 çıktığını varsayalım. Bu aşamada müjdeli haberi verdiniz her şey güzel gidiyor. Peki bu kimyasal gebelik mi ? Bunu anlamak için iki gün sonra bu testi yenilemeniz gerekiyor. Eğer test sonucu 400 ve üstü çıktı ise bu iyi demektir. Ama yine de kimyasal gebelik mi değilmi bilinemez. Belirli değerlere kadar bu bhcg testi sonucu yükselir.

Kimyasal gebelikte beta hcg değerleri kaç olur düşer mi yükselilr mi ?

Kimyasal gebelikte beta hcg değerlerinin bir oranı yoktur. Ortalama bin ve üstü değerlerde iken yükselen bhcg değeri iki gün ara ile iki katı olacağına göre eğer düşüş gösteriyor ise doktorunuz testi bi kez daha bi kaç gün içinde yeniden yenileyecektir. Peki düşen değer yükselir mi ? Eğer aynı şartlarda aynı hastanede yaptırdı iseniz malesef yükselmez. Bu bir kimyasal gebelik olarak adlandırılır. Bazı durumlarda doktor kese oluşumunu bile görmüş olabilir ama bhcg değeriniz düşüyor ise bu düşük yapacağınız, yaptığınız anlamına gelmektedir

kimyasal gebelik beta hcg değerleri

Kimyasal gebelikte beta hcg ne zaman sıfırlanır 

Özellikle düşük yapan anne adaylarımız kan testlerini yaptırmaya devam ediyorlar ve eğer hamile değil isem neden beta hcg testi sonucum benim hamile olduğumu gösteriyor diye soruyorlar. Sevgili arkadaşlarım, kanınızda bulunan progesteron hormonu gebelik sonlansa bile kanınızda bir kaç hafta durabilecektir. Bu, sizlerin hamile olduğunu göstermez Ne zaman sıfırlanır diyor iseniz, kişiden kişiye göre değişiklik gösterse de bazen bir ayı bile bulabilir bilginiz olsun.

KIMYASAL gebelik NEDIR??? NASIL ANLASILIR ve SONRASI NELER YAPILMALIDIR??

Kimyasal gebelik: Kimyasal gebeliği tam olarak anlayabilmek için gebeliğin başlangıcı ile ilgili bilgileri vermekte fayda olduğunu düşünüyorum.

40 haftalık bir maraton olan gebelik, anneden gelen yumurta hücresi (oosit) ile babadan gelen sperm hücresinin tüplerde birleşmesi ile başlamaktadır. Bu aşamadan sonra döllenen yumurta bölünerek çoğalır. Oluşan yeni canlının (zigot) içerdiği hücreler bir yandan sayıca artar, diğer yandan tüp içinde ilerleyerek “blastokist” aşamasında rahim iç zarına (endometriuma) tutunarak yuvalanır (implantasyon olayı).

Blastokist aşamasına gelindiğinde artık embryo rahim içine ulaşmıştır ve human koriyonik gonadotropin (HCG) adı verilen gebeliğe özgü hormon salgılanmaya başlar. gebelik ilerlemeye devam ettikçe bu hormonun önce kandaki ve sonrasında da idrardaki miktarları artar. İdrarda saptanabilmesi için kan düzeylerinin yüksek değerlere ulaşması gerekir.

HCG hormonu düzeyi genelde 500-1000 IU/mL miktarına ulaştığında gebelik kesesi alttan yapılan “vajinal ultrasonografi” ile görülebilir.

Karından yapılan ultrasonlarda ise gebeliğin görülmesi daha geç olacaktır ve bunun için kanda gebelik testi (beta hcg) değerinin 5000 IU/ml değerlerine yükselmesi gereklidir.

Kimyasal gebelik belirtileri nelerdir ? Neden Olur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Vajinal veya karından (abdominal) ultrasonlar ile rahim içinde bir gebeliğin görülmesi duruma “klinik gebelik” adı verilir.

Bazı durumlarda ise henüz bir adet gecikmesi olmadan, 1-2 gün kala kanda yapılan gebelik testi ile hCG düzeyindeki artış saptanabilir. Ancak herhangi bir nedenle gebelik canlılığını yitirdiğinde bazen adet kanamasında herhangi bir gecikme olmadan ya da 1-2 günlük gecikme sonrası kanama ile gebelik sonlanır. Böyle bir durumda “kimyasal gebelik” ten söz edilir. Yani gebelik kanda yapılan incelemeler ile saptanmış ancak klinik olarak saptanabilecek aşamaya gelemeden sonlanmıştır.

Yani, kimyasal gebelikte yumurta hücresi ile sperm tüplerde birleştikten sonra oluşan “blastokist” rahim içine tutunamadan veya tutunduktan birkaç gün sonra atılıp kaybolmaktadır. Oluşan tüm gebeliklerin %50 kadarı kimyasal gebelik şeklinde abort ile sonuçlanmaktadır. Atılmanın sebebi ise bebeğin oluşum aşamasında oluşan bir takım hatalardır

SORU: Kimyasal boş gebelik nedir nasıl anlaşılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Kimyasal gebelik (sessiz düşük) ve tedavisi

Kimyasal gebelik, biyokimyasal gebelik ve sessiz düşük nedir, ne demektir. Tedavi gerektirir mi, tedavisi nasıldır?

Döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile devam etmemesi ve gebeliğin sadece laboratuar tetkikleri ve gebelik testleri ile tespit edilebilmesi sonucu kadınlar bu düşüğü algılayamamaktadır genelde adet gecikmesi sanmaktadırlar.

Kimyasal gebelik nedir belirtileri nelerdir? Kimyasal gebelik yaşayanlar kadınlar kulübü hamilemiyim 

Kimyasal gebelik yaşadığınızı mı düşünüyorsunuz ? Beta hcg testi mi yaptırdınız sonuçları, soruları bizlere gönderin hemen değerlendirelim. Unutmayın, kimyasal gebelik dünyanın sonu değildir. Sürekli düşük yapıyorum diyor iseniz doktora gitmenizin zamanı gelmiş demektir.