X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kürtaj sonrası adet düzensizliği olur mu Ne zaman adet olunur ?

Kürtaj sonrası ne zaman adet olunur kürtaj sonrası adet gecikmesi yaşayanlar hamile kadınlar kulübü'nde

Kürtaj sonrası ne zaman adet olunur kürtaj sonrası adet gecikmesi yaşayanlar hamile kadınlar kulübü'nde

Kürtaj istenmeyen gebeliğin tahliyesi gebelik sonlandırılmasıdır. Düşük sonrası,istenmeyen gebeliğin sonlandırılmasında bebeğe ait kalan parçalar kürtajla temizlenir.Bir anlamda tüm rahim içinin temizlenmesidir.Kürtajla ilgili sayfamıza bir çok soru alıyoruz. Özelliklede kürtaj sonrası adet düzensizliği ile ilgili.Bu konu hakında detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır

Haberi Okumak için Tıklayın

Kürtaj sonrası adet görememe ne zaman düzene girer ne zaman adet olunur ?

İstemli kürtaj yani istemli olarak gebeliğin aldırılması, sonlandırılması ülkemizde yasal olarak 10 haftalık gebeliklere kadar mümkündür.  İstenmeyen bir gebeliğin sonlandırılması için uygulanmakla beraber düşük oluşması sonrası kanamanın durdurulması ve rahim içinin temizlenmesi için kürtaj uygulanır.Kürtaj sadece istemli gebelik alınması için yapılmaz, düşükten sonra içeride kalan gebelik parçalarını almak için veya ölü gebelikleri, boş gebelik gibi durumları almak için de yapılır. Kürtaj işleminden sonra adet ortalama olarak 30-40 gün sonra görülür. Bu süre bazen 20 gün kadar kısa olabilir..Eğer şiddetli ağrınız, uzayan şiddetli kanamanız, anormal vajinal akıntınız veya ateşiniz varsa bu bir komplikasyon belirtisi olabilir ve siz hemen bir doktora gözükmelisiniz..Kürtaj işlem günümüzde sıklıkla vakum yöntemi ile yapılır. Kürtaj işleminden sonra mutlaka ultrasonografi ile gebeliğin haftası ve canlılığı kontrol edilir. Kürtaj işleminden sonra genellikle hastaya kullanması için antibiyotik ve ağrı kesici alaçlar ve reçete edilir.

Kürtaj sonrası adet düzensizliği yaşayanlar 

Kürtaj sonrasında adet gecikmesi sık rastlanır ancak genellikle en fazla 1 hafta - 10 gün gecikmeden sonra adet başlar. 40 gün geçmesine rağmen hala adet  kanaması başlamamışsa mutlaka doktoruna başvurmalıdır.Kürtaj adet düzensizliğine neden olmaz. Kürtajdan sonra ilk adet zamanaı değişken olabilir daha sonraki adetler normale dönecektir.Kürtajın gerçekleşmesinden sonra ultrasona girerek ilaçların işe yarayıp yaramadığını ve gebeliğinizin son bulup bulmadığını öğrenebilirsiniz. Kürtaj işlemi özel muayenehanelerde veya hastane, kliniklerde kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından yapılmaktadır.Kürtajla ilgili sorularınızı burdan bize iletebilirsiniz..

Kürtaj sonrası merak edilen detaylar

Haberi Okumak için Tıklayın