X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Lohusa humması kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Lohusa humması nedir nasıl tedavi edilir doğum sonrası hastalığı olan lohusa humması hakkında bilgiler. Bu hastalığın başlıca sebepleri tedavi yöntemlerini sizler için bu yazımızda bir araya getirdik.

Lohusa humması kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Heyecanlı gebelik süreci bitti  artık lohusasınız. Lohusalık ta anne adayı kendine çok iyi bakmalı ve dikkat etmelidir. Anne adayı bir çok enfeksiyon ve hastalıklara maruz kalabilir .Bu hastalıklar dan biri de lohusa humması. Loshusa humması genellikle düşük yapanlar da  yada doğum sonrası  anne de görülen  ateşli bir hastalıktır. Lohusa humması ile ayrıntılı bilgiler yazımızın devamın da..

Doğum Sonrası Bilmeniz Gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Doğum olayı kadın için  büyük bir lütuftur. Canın dan can dünyaya getirmektedir. Doğum sırasında çekilen ağrılar annenin bebeğine kavuşmasıyla  son bulur. Artık bebeğine kavuşmanın mutluluğu içindedir anne. Doğum sırasın da  kirli aletlerin kullanılması, kirli ve dezenfekte edilmeyen eller  kullanılan bezler  anne adayının sağlığını tehdit edebiliyor. Özelliklede rahim hastalıklarına enfeksiyonlara  davetiye çıkarabiliyor. Anne de görülen enfeksiyonlar genellikle iltihap kaynaklı olup ,yüksek ateş ve sıtmayla kendini gösterebiliyor.

Doğum sonrası adet düzensizliği neden olur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yeni doğum yapmış lohusalara refakat edecek birileri mutlaka her daim olmalı. Böylece hem anneyi hem bebeği yakından takip edebilir, ihtiyaçları da giderebilirsiniz. Yeni doğum yapmış lohusaların , doğum esnasında üreme organı bakteriyel enfeksiyonlara maruz kalabilir. Enfeksiyon iltihap vücudun diğer yerlerine geçebilir. Tehlikeli bir durum olan karın içi iltihabı gerçekleşebilir.Bu çok tehlikeli bi komplikasyondur.

Lohusa humması belirtileri şunlardır:

Uzmanlar lohusa hummasını ciddi bir sorun olarak görüp ele almaktadır. Lohusa humması olan annede

  • yüksek ateş ,
  • halsizlik,
  • sıtma ,
  • hızlı nabız,
  • şiddetli nefes alıp verme,
  • kusma,ishal,
  • karın ve bacak ağrıları gibi belirtiler baş gösterir.

Bu belirtileri yaşayan anne adayını zaman geçirmeden mutlaka hekime götürmek gerekir. Lohusa humması ciddi bir komplikasyon olup tedavisi de oldukça basittir. Genellikle antibiyotik tedavisi uygulanır hastaya..

Doğum sonrası hangi sorunlar görülür ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Lohusa humması evde tedavi edilecek bir durum değildir. Yukarda saydığımız belirtiler baş gösterdiği taktirde mutlak surette hekime gidilmelidir. Uzmanlar bir çok seminerde anne adaylarını bu konularda uyarmaktadır. Lohusa humması bağışıklık sisteminizi direncinizi düşürebilir. Bu konuda yanınızda bir refakatçiniz olmasa bile siz kendi kendinizi takip edip dikkatli davranın. Hastalığın tanı ve tedavisi vakit kaybetmeden  zamanın da yapılması gerekir. Lohusa humması hakkında ki bilgileri okudunuz. Konuyla ilgili sorularınızı bu başlık altından sorabilir,en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.