X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Normal doğummu sezeryan mı daha sağlıklı?

Normal Doğum mu sezaryen mi kadınlar kulubü korkuyorum arasındaki farklar  ya da ne zaman belli olur diyenler Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sizler için cevapladı

Normal Doğum mu sezaryen mi kadınlar kulubü korkuyorum arasındaki farklar  ya da ne zaman belli olur diyenler Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sizler için cevapladı

Gebelik  bayanların yaşadığı heyecanlı,güzel bir o kadar da teleşlandıran bir süreç.Bir çok anne adayı normal doğum yapmaktan korkar ve tercihini sezeryan dan yana kullanmak ister.Sonra duydukları okudukları anne adayının kafasını karıştırır.Hangi doğum şekli daha iyi normal doğummu sezeryan mı ? Uzmanlar normal doğumumu sezeryanımı  öneriyor ,merak edilen tüm detaylar yazımızın devamın da.

Hamile olduğunuzu öğrendiniz ve doğumunuz giderek yaklaşıyor. Takibin de olduğunuz doktorunuz  gebeliğiniz için hiç bir riskin bulunmadığını ve normal doğum yapmanızı öneriyor ama siz korkuyor ve sezeryan doğumu düşünüyorsunuz . Normal doğummu yoksa sezeryanmı diyerek araştırmaya koyuldunuz .Okuduklarınız duyduklarınız kafanızı karıştırdı öyle değilmi ? O zaman  yazımızı okumaya devam edin ve  normal doğummu sezeryanmı  bakın hangisi sizin için daha iyi..

normal doğum mu sezeryan mı kadınlar kulübü

Sezeryan la doğum ve normal doğum günümüzün en çok tartışılan sağlık konusu. İki doğum şeklinin farkları var. Normal doğum  doğumun normal şeklidir. Anne ve bebek açısın dan sağlıklı bir doğum dur. Sezeryan ise  normal doğumun mümkün olmadığı  anne ve bebeğin risk altında olduğu durumlarda ,ameliyatla bebeğin anne karnın dan çıkarılmasıdır. Her iki doğumunda kendine göre avantajı ve dezavantajı vardır.Bu yüzden doğum şeklinize siz değil hekiminizin karar vermesi gerekiyor. Doğum  tercihiniz için hekiminize ısrarcı olmayın. Sizin ve bebeğiniz açısından hangi doğumun sağlıklı olacağını hekiminiz bilir. Korkuyorum diyenler belki sezeryan doğum yaptırmak isteyebilir hatta doktora ısrarcı olmayın diye söyledik ise de doktorlar da özel hastanelere ve kendilerine para kazandırmak adına malesef sezeryan doğumu tercih edeceklerdir. Bu malesef bir gerçek sevgili hamilemiyim misafirleri. Sezeryan mı zor normal doğum mu diye soruyorsunuz tabiki normal doğum bunu baştan belirtelim.

Doğum şekliniz  gebeliğinizin 36-37. haftalarında hekiminiz tarafından değerlendirilerek saptanır.Öncelikle vajinal muayeniz yapılır.Çatı darlığınız yok ise  ruh halinizde  göz önünde bulundurularak normal doğum yapmanız tavsiye edilir.Sezeryan  beklenen doğum tarihinden  10-14 gün önce yapılır.Normal doğumun riskleri anne açısından vajinada yırtık,mesane sarkması  doğum ağrısı .Aynı zaman da normal doğumlarda yırtılmaya  bağlı olarak tedavi dikiş olduğundan ,(dikişlerin iyleşme süresi  10 günde iyleştiğinden) anne rahat oturamaz .Ayırca dikişler pansuman gerektirmektedir.Normal doğumda bebek açısından riskler ise   bebeğin başının  çıkmasından sonra omuza takılması ,doğum eylemenin yavaşlaması  buna bağlı olarak  bebeğin kalp atımları yavaşlayabilir.

Doğum eyleminin fazla uzaması bebeği oksijensiz bırakabilir. Sezeryanın en büyük avantajı bebek açısından riskleri en aza indirmesidir.Sezeryan doğumda anne adayı daha sıkıntılı anlar yaşamaktadır.Ameliyat sonrası annenin kendine gelmesi biraz zaman alabilir.Anne adayının normal yaşantıya dönmesi 7-8 gün sürebiliyor.Dikişlerin iltihaplanması ve açılması az ihtimal olsada vardır. Sevgili anne adayları hiç bir gerekçe yokken keyfi sezeryana yaklaşmayın. Ve doğum şeklinizde ısrarcı olmayın. Hekiminizin önerdiği ve uygun bulduğu doğum şeklini tercih edin.