X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Polistik Over Olanlar Hamile Kalır mı ?

POLİSTİK OVER KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de sizleri bekliyor

POLİSTİK OVER KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de sizleri bekliyor

Bayanlar  arasında en çok rastlanılan hormon bozukluklarından birisi polikistik over sendromu dur.Polikistik over sendromunun  nedeni kesin olarak bilinmemektedir.Polikistik over sendromu en sık 30 yaş altı kadınlarda görülen ve overde kalın bir over dokusu içinde iyi huylu birçok kist ile karakterize bir hastalıktır.Bu hastalık bazı bayanları özelliklede gebe kalmak isteyenleri epey endişelendirmektedir.Polikistik over sendromu hakkında endişeli bayan takipçilerimiz tarafından sık sorular yöneltilmektedir.Bizlerde sorulan sorulara istinaden polikistik over sendromu hakkında biraraştırma yaptık ve bu makaleyi hazırladık.Polikistik over sendromu hakkında tüm detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz..

polistik over nasıl tedavi edilir hamile kalınır

Polikistik over sendromu genç ve orta yaş kadınlarda görülen en sık metabolik bozukluktur. Hastalık genellikle adet düzensizliği, sivilce, yağlı cilt, kıllanma, infertilite (kısırlık) ve kilo artışı gibi belirtilere yol açar. Özelliklede kilo alımı yumurtlama düzensizliğini arttırır ve gebelik oluşmasını daha fazla zorlaştırır.Polikistik over sendrımunun sebebi tam olarak netleştirilmiş değildir.Polikistik over sendromunda adet düzeninin bozuk olması olmazsa olmaz bir şart değildir. Nadiren bazı polikistik over hastalarında adetler düzenli de olabilir ..Zaman zaman amenore yani hiç adet görmeme olabilir. Gecikmeyi takiben görülen kanama genelde fazla miktarda ve uzun süreli olur..Adet gecikmesinin veya adet düzensizliğinin tedavisinde progesteron türevi ilaçlar veya doğum kontrol hapları sıklıkla kullanılır.

POLİSTİK OVER KADIN HAMİLE KALABİLİR Mİ TEDAVİSİ VAR MI KADINLAR KULÜBÜNDE

Bize en sık yöneltilen sorulardan biri de polikistik over hastasıyım.Adetlerim düüzensiz ve bu ay gecikmem var .Polikistik over hastası olmama rağmen hamile kalırmıyım ? Polikistik over olan hastamızın adetleri düzensiz dolayısı ile düzensiz ovülasyon gelişebilir ve neticesinde gebelikte söz konusu olabilir..Tabi böyle olasılıklı yanıtlar vermek yerine bizim önerimiz bu tür durumlarda gebelik şüphesi var ise mutlak surette gebelik testi yapılması.Buna benzer bir diğer soruda polikistik over sendromu hastasyım ve hiç adet olmuyorum hamile kalırmıyım,evlenince çocuğum olurmu ? Polikistik over sendromu tedavi edilebilir yalnız çok uzun ve meşagetli bir tedavi gerektirir.

polistik over olan kadınlar nasıl beslenmeli diyet

POLİSTİK OVER OLAN KADINLAR İÇİN DİYET VAR MI ?

Dolaysıyla tedavi olumlu cevap verirse tabiki gebelik elde edilebilir..Polikistik over sendromu tanısı klinik bulgular, laboratuvar tetkikleri ve ultrason incelemesinin bir arada değerlendirilmesi ile konur. Adetleriniz düzensiz ise aşırı kıllanma ve kilo artışınız var ise mutlaka hekime görünün. Kilo problemi muhtemelen bütün kadınlarda var özellikle bu rahatsızlıkta kesinlikle kilo vermeniz sizin hamile kalabilmeniz açısından son derece önem arzediyor. Dolayısı ile bu fazla kiloların gitmesi gerekiyor. Kendi başınıza kilo veremiyor iseniz lütfen bir uzmandan mutlak suretle destek alınız.