X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Rahim Filmi Nasıl Çekilir Ağrılı mı Çektirenler

Rahim Filmi Nasıl Çekilir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de Anastezili rahim filmi sonra sı ve öncesinde yaşanılanları anlatıyoruz.

Rahim Filmi Nasıl Çekilir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de Anastezili rahim filmi sonra sı ve öncesinde yaşanılanları anlatıyoruz.

Rahim filmi  rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir. Genellikle adet kanaması bittikten sonra birkaç gün içerisinde çekilir. Bu işlem tam olarak olmasa da kısmen ağrılı sayılabilecek bir işlemdir. Normalde genel veya lokal anestezi uygulanmaz çünkü fazla ağrı, rahatsızlık vermeyen bir işlemdir. İşlem öncesi oluşabilecek ağrı için HSG çekilmeden ortalama 1 saat önce bir ağrı kesici alınması işlemi rahatlatacaktır.

Rahim filmi çektirenler Hamile Kalanlar Var mı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bir çok bayan hcg rahim filmi çekiminden korkar ve işlemin nasıl yapılacağı hakkında bilgisi yoktur. HSG rahim filmi çekimi korkulacak ağrılı bir işlem değildir. Hasta röntgen masasına sırt üstü yatar. Spekulum  adı verilen bir alet vajinaya yerleştirilir. Vajina nın mikrop kapmaması için vajina mikrop öldürücü bir sıvıyla temizlenir. Kalem içi kalınlığında yumuşak bir katater rahim kanalına yerleştirilir. Röngen ışınlarını tutma özelliğine sahip bir sıvı rahime enjekte edilir. İçeriye ilaç verilirken rahimde kasılma veya reaksiyonlar görülebilir. İşlem sonrası kasılma ve kramplar bazen ise lekelenme tarzı kanamalar olabilir, panik yapmayın normal bir durumdur.

Rahim filmi korkulacak ağrılı bir işlemmi ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Film sonuçları genellikle film çekimi bittikten 10-15 dakika sonra çıkar. İşlem sonrası hemen ilişkiye girmeyin sakıncalı olabilir. Doktorunuz bu konuda sizi bilgilendiricektir. Rahim filmi sonrası hamile kalınabilir. Genelde kanal ve tüpleri tıkalı olup işlem sonrası açılan  hastalarda gebelik görülür. İşlem sonrası ateşiniz çıkarsa bu erken bir enfeksiyonun belirtisi olabilir hemen doktorunuzla iletişime geçin.

RAHİM FİLMİ NASIL ÇEKİLİR RESİMLİ VİDEOLU ANLATIM 

Değerli arkadaşlarım jinekolojik bir muayane gibi canınızın kesinlikle yanmayacağı şekilde rahim filmi çekiliyor. Resimli rahim filmi anlatımı. İçine mikrop öldürücü bir sıvı sürülerek bir alet yerleştiriliyor onun haricinde yakıcı özelliği de yok canınız yanmayacaktır. Rahme ilaç verilmeye başlanıyor ekrandan kendiniz de izleyebileceksiniz. Tüm aşamaları bir video da uzman doktor anlatmış youtube videosu var bu videoyu incelemenizi istiyorum. hamilemiyim.org Sakın korkmayın ve mutlaka çektirmeniz gerekiyor ise çektirin sıkıntı yapmayınız.

Rahim Filmi Nasıl Çekilir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim