X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Rahim yırtılması neden olur tedavisi ameliyat mı ?

Rahim yırtılması yaşayanlar rahmi yırtılanlar var ne yapmalı nelere dikkat edilmeli işte bilinmesi gereken her şey burada.

Rahim yırtılması yaşayanlar rahmi yırtılanlar var ne yapmalı nelere dikkat edilmeli işte bilinmesi gereken her şey burada.

Anne ve bebek ölümlerinin yüksek olduğu  komplikasyonlardan biridir rahim yırtılması.Gebelik  döneminde  riskli durumlar ortaya çıkaran bu durum  anne ve bebek ölümlerinin dışında mesena  yaralanması gibi durumları da ortaya çıkarabilir. Rahim yırtılması neden olur,rahim yırtılmasının ne gibi riskleri vardır ,tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

RAHİM YIRTILMASI NEDEN OLUR ?

Daha önce sezeryanla doğum yapmış bayanlar ikinci doğumu normal yapmayı düşünebilirler.Bu kadınların %1 lik kısmın da rahim yırtılması gerçekleşebilir.Rahim yırtılması bir sezeryan kesiğinin  bölgesinde meydana gelir.Hiç sezeryan olmayan bayanlarda  görülmesi nadirdir.Rahim yırtılmasının nedenleri,Uzamış doğum,sık doğum,çoğul gebelikler,plesentada yerleşim bozukluğu,kürtaj operasyonları,rahime aşırı baskı uygulaması,rahim ameliyatları,doğum esnasında bebeğin ters  gelmesi,omuz takılması ve iri bebek doğumu diye sıralayabiliriz.

RAHİM YIRTILMASI SONRASI HAMİLELİK

Rahim yırtılması normalinden uzun süren doğumlar ,başarısız doğum aşamalarında rastlanılan bir durumdur. Rahim yırtılmasının belirtileri,aşırı karın ağrısı, aşırı kanama ,gögüste ağrı ,kadının  yaşamsal bulgularında değişim  ile kendini gösterir. Yalnız her rahim yırtılmasında kanama görülmeyebilir. Yada kanama çok az olabilir.

Rahim yırtılmasın da  teşhis  ,karın içinde kanama ve ağrı ,rahmin şiddetli kasılması,bebeğin kalp atışındaki hızlı değişim ,bebeğin hareketlerinin hissedilmesi gibi durumlar gözlemlenerek yapılır.Bu belirtiler  anne ve bebeğin hayatını tehdit eden çok ciddi bir durumdur ve çok seri hareket edilmelidir.Rahmin onarılma aşamasında annenin bir daha çocuk sahibi olabilmesi için dikkatli davranılmalıdır.

RAHİM YIRTILMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR BELİRTİLERİ TEDAVİ SÜRECİ NEDİR?

Özetle ; Rahim yırtılması sorununu yaşayan kadınların bir çoğunda sezeryan öyküsü bulunmaktadır.Rahim yırtığı tedavi edilebilir lakin  onarılmayacak durumdaki rahim de alınabilir. Tedavi zaman kaybedilmeden yapılmalıdır.Rahim yırtılması  daha önce sezreyan olmayan hastalarda sık görülmez.Daha önce rahim ameliyatı olduysanız  risk altında olabilirsiniz.Rahim yırtığı ameliyatında  enfeksiyonları engellemek adına antibiyotik kullanılır ve hekim yatak istirahati önerir.

Ameliyat sonrası  demir ihtivası yüksek besinler tüketmelisiniz.Şayet ilerde tekrar gebelik düşünürseniz mutlaka hekime danışmalısınız.Rahim yırtılması sonrası  gebe kalındığı taktirde doğum yüksek ihtimalle sezeryan ile gerçekleşecektir. Rahim yırtığı ile ilgili konumuzu incelediniz.Rahim yırtılması ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından sorabilir,en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.,

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM

Rahim yırtılması yaşayan kadınlarımızdan iseniz ya da başınıza geldi ise bizlere neler yaşadınız. Belirtileri sizde neden oldu sonrasında hamilelik yaşadınız mı ameliyat oldunuz mu nasıl tedavi edildiniz bunları anlatarak, bu durumda olan kadınlarımıza yardımcı olabilirsiniz