X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Smear testi yaptıranlar tüm merak edilenleri yazdık

Smear testi yaptıranlar yaptıranların yorumları bakireler yapabilir mi ? Tüm merak edilenler Hamilemiyim Kadınlar Kulübün'de sizlerle...

Smear testi yaptıranlar yaptıranların yorumları bakireler yapabilir mi ? Tüm merak edilenler Hamilemiyim Kadınlar Kulübün'de sizlerle...

Smear testi rahim ağzı  kanseri için bir tarama yöntemidir.Bu testin amacı rahim ağzı kanserlerini erken teşhisle önleyip tedavi etmektir.Rahim ağzı kanseri ülkemizde  kadınlar arasında sık görülen  kanser türüdür.Tarama progmaları sayesinde rahim ağzı kanseri önlenebilir  bir hal almıştır.

Smear testi sonucu yaptıran ve sonucu eline alıp bize yazan bayanaların en çok merak ettiği sonuç kısmında yazan ifadelerin ne anlama geldiği. Bizde smear testinin yapılışı,semar testinin yapılış amacını ve sonuç kısmında yer alan ifadelerin anlamlarını  sizler için araştırıp derledik. Smear testi ile YAPTIRANLARIN YORUMLARI ilgili tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Rahim ağzı kanseri,rahim hastalıkalrı ve enfeksiyonlarını değerlendirmek için semar testi yılda bir kez yapılmalıdır.Bu test  sayesinde kanser ve kanser öncüsü hastalıklar erken teşhisle önlenebilir ve tedavi edilebilir. Smear testi jinekolojik muayene sırasın da yapılır. Ağrılı bir işlem değil. Özel bir çubukla rahim ağzına sürülerek  örnek alınır. Bir çok bayan parça alma işlemi ile karıştırmaktadır. Böyle bir durum söz konusu değil.İşlem 2 dakika sürüyor. Smear testi sonrası lekelenme olabilir.  İşlem sonrası küçük lekelenme olabilir bu normaldir.

smear testi yaptıranlar

Smear testinden önce yapılması gerekenler ilişkiye girilir mi nelere dikkat etmeli ?

Smear testi yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken husular var.Smear alınmasından önceki 2 gün süresince cinsel ilişkide bulunulmamalı,fitil,krem ,sprey gibi ürünlerde kullanılmamalıdır.Bir çok bayan hekime gitmeden önce kötü kokuyuyu engellemek için vajinal duş yapmaktadır. Bu şekilde davranmak test sonucunu etkileyebilmektedir.

Smear testi yaptıranlar;  sonuçları için patoloğa verilecek bilgiler,yaş,son mens tarihi,şikayetler,gebelik olup olmadığı,herhangi bir ilaç kullanıp kullanılmadığı belirtilemelidir.Bu bilgiler sayesinde teşhis kolaylaşır.Smear testi ni devlet hastalaerinde özel hastanelerde yaptırabilirsiniz.Test sonucu 1-2 gün içinde çıkar.Bu etkili tarama testini her bayanın düzenli olarak yılda 1 defa yapmasını  öneriyoruz.Şimdi smear test sonuçlarında ki ifadelerin anlamlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Klas 1  Normal, atipik hücre yok

Klas 2  Negatif. Selim (benign) bazı hücre değişiklikleri (örneğin enfeksiyon)

Klas 3  Şüpheli. Kesin olarak kanser hücresi olmayan anormal hücreler

Klas 4  Zayıf pozitif. Büyük olasılıkla habis (malign) hücreler

Klas 5  Kuvvetli pozitif. Tartışmasız habis (malign) hücreler

Direkt mikroskopi incelemesinde vajinit yapan etkenlerin görülmesi enfeksiyon tanısına oldukça yardımcı olur. Ancak özellikle trikomonas enfeksiyonlarında hatalı olarak habis tanısı konabilir.

Smear testi acı verir mi yaptırmaktan korkuyorum: Hayır arkadaşlarım bu testin yapılmasından dolayı ağrı çekmeyeceksiniz. Ucunda çubuk olan bir materyal rahminize birazcık sürtülerek kültür alınıyor bu alet alıyor emin olun bundan yana sıkıntı yaşamayın gerçekten ağrımıyor bilginiz olsun. Bazı kişilerde fırça şeklindeki bir aletle alıyorlar o da acıtmıyor bilginiz olsun.

Smear testi sonucu yorumlama: bu hususta sizlere yardımcı olabiliriz değerli arkadaşlarım. Lütfen yaptığınız smear testi sonuçlarını bizlere atın ve sorunuzu gönderin en kısa sürede testinizin sonucunu yorumlayacağımızdan emin olabilirsiniz.

Bakireler smear testi yaptırabilir mi ? : Tabiki evet bakireler de bu testi yaptırabilirler bunun için test yapılan alete spekulum takılması gerekecektir. İnce smear fırçasıyla ilgili bölüme girilerek örnek alınacaktır. Bakire olduğunuzu söylersiniz ona göre gerekli işlem doktor tarafından yapılır.

Smear Testi kaç günde çıkar ? Kanama Yapar mı  : Evet hamilemiyim.org misafirleri bu testin sonucu iki üç günde çıkacaktır. Bunu yaptıran kişilerde kanama olmaz. Kültür alınıyor nihayetinde. Başka da bu test ile ilgili sorularınız var ise lütfen çekinmeden bizlere gönderin hemen cevaplandıralım. Sağlıklı günler dileriz.

HAMİLEMİYİM ? KADINLAR KULÜBÜ