X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU: Kimyasal boş gebelik nedir nasıl anlaşılır ?

BOŞ GEBELİK NASIL ANLAŞILIR KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM kimyasal gebelik hakkında merak edilen her şey 

Kimyasal hamilelik gebelik belirtileri nelerdir ? Pozitif bir gebelik testi sonrası adet olmak bir çok kadın için yıkım verici bir durumdur. Gebelik testleri poztif halde adet kanaması olanlar bu duruma bir anlam verememektedir. Testim pozitif çıktı sonra adet oldum. Ben şimdi hamilemiyim değilmiyim ? Bu soruyu sitelerimize sıklıkla alıyoruz. Merak edilen bu sorunun detaylarını sizlerle bu makalede paylaşıyoruz.

BOŞ GEBELİK KAÇINCI HAFTADA BELLİ OLUR ?

Gebelik beklenen adette gecikme olması ve ardın dan test yapılarak teyid edilebilir. Tek bir hcg değeri gebelik olarak kabul görse de hekimler belli aralıklarla hcg yi izleyerek emin olmak isterler. Çünkü hcg değerleri gebeliğin ilerleyişi hakkın da bilgi vermektedir. Hcg değeri sadece gebelikten dolayı poztif olmaz. Bazı tıbbi koşullar sonucu testiniz poztif çıkabilir ( kanser,kullanılan hormon ilaçları,dış gebelik,kimyasal gebelik, boş gebelik bir takım hastalıklar gibi)

boş gebelik kanama kaçıncıa hafta tekrarlar belli olur

BOŞ GEBELİK KAN TAHLİLİNDE ÇIKAN MI ?

Takip edilerek tabiki çıkacaktır. Boş gebeliğin anlaşılması için haftalarca süre geçmesine gerek yok arkadaşlarım hamileliğin ilk 3-6 haftası içinde maksimum 2 aylık olana kadar tespit edilen bhcg değerlerine bakarak doktorunuz bunun sağlıklı bir gebelik olup olmadığı hususunda sizi bilgilendirecektir. Kaçıncı hafta kesinleşir diye soranlar oluyor bunun tem bi zamanı yoktur kızlar kişiden kişiye anne adayından anne adayına göre değişiklik gösterecektir. Boş gebelik kaç kez tekrarlar diye soranlarda vardı daha önceden bunun sayısı da malesef belli değildir. Doktorunuz lüzumlu görür ise size tedavi yöntemi sunacaktır.

 

Gebeliğin en kuvvetli belirtisi adette olan gecikmedir. Bayanların çoğu adetlerin de gecikme olmadan test yapıyorlar. Gebe olduklarını öğrendikten bir kaç gün sonra adet olmaları onları ikilimde bırakabiliyor. Kimyasal gebelik sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Genelde ters bir durumda gerçekleşmektedir. Hiç bir müdahale gerekmeden kendiliğin den geçebilmektedir. Kimyasal gebelik yaşayanların çoğu durumun farkına bile varamayabilir. Kimyasal gebelikte hcg değeri tıpkı normal gebelikte gibi artış görünür daha sonra adetin başlamasıyla bu değer düşmeye başlar.

Kimyasal gebelik belirtileri nelerdir ? Neden Olur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Kimyasal gebelikte döllenmiş yumurta rahim içine yerleşmeye başlar ve hcg düzeyleri artar. İmplantasyon gerçekleşmediğin den kimysal gebelik gerçekleşir. Kimyasal gebelikte iplantasyon gerçekleşmediği için gebelik kesesi usg de algılanmaz. Kısaca belirtelimki kimyasal gebelik aslında gebeliğin gerçekleşmediği anlamına gelmektedir. Kimysal gebelik bir den fazla gerçekleşti ise mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun. Kimyasal gebelik önlenebilir bir durum değildir. Yalnız bir sağlık problemi kimyasal gebeliğe neden oluyorsa bu tedavi edilebilir.

Beta Hcg Değerleri Düşen Kadınlar Burada mı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bir çok gebe yaşadığı lekelenme ve kanamanın kimyasal gebelik olup olmadığını soruyor. Her lekelenme yada kanama kimyasal gebelik kaynaklı değildir. Kanamalrın çoğu zararsız olsa da başka bir tıbbi durumun haberici olabilir. Aslın da gebelikte kanama istenmeyen bir durum dur. Bu nedenle kanamanız yoğunsa en kısa zaman da hekime görünün. erken teşhis ve tedavi gebeliğinizi sağlıklı yönetmenize olanak verir.

Sevgili okurlarımız kimyasal gebelikle ilgili makalemizi incelediniz. Kimyasal gebeliğe dair sorularınızı ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa süre için de yanıt alabilirsiniz.

BOŞ GEBELİK HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ konumuzla alakalı bizlere sorularınızı gönderiniz.