X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU: Pıhtılı Kan Parçalı Adet Kanaması Yaşayanlar

PIHTILI ADET KANAMASI Yaşayanlar Hamilemiyim Kadınlar Kulübün'de Tüm detaylar sizleri bekliyor.

PIHTILI ADET KANAMASI Yaşayanlar Hamilemiyim Kadınlar Kulübün'de Tüm detaylar sizleri bekliyor.

Adet döneminin birinci günü lekelenme olması normaldir. İkinci ve üçüncü günü kanama yoğun ve pıhtılı olabilir.Adet kanamasının miktarı aydan aya değişebilir, yaşam tarzı, diyet ve hormonal değişikliklerden etkilenebilir. Bazı kadınlar dönemlerinde aşırı miktarda kan kaybederler. Kan kaybına sancı eşlik edebilir. Her zaman yoğun pıhtılı adet kanaması, adet kanaması bir probleme işaret etmez ama an gelişen yoğun pıhtılı bir kanama har hangi bir problemin belirtisi olabilir.

 

 

PIHTILI ADET KANAMASI YAŞAYAN KADINLAR LÜTFEN DİKKAT EDİN

Ağır menstrüel kanama rahim kanseri, endometriyal polipli veya enfeksiyon gibi daha ciddi bir durumu gösterebilir. Bazı kadınların adet dönemi çok hafif bazılarının ise çok ağır geçebilir. Adet dönemleri her kadın için değişir, bu nedenle normal olanın ve anormal kanamanın ne olduğunu çözmek zor olabilir. Bununla birlikte, her saat başı ped değiştiriyorsanız ve kanamanız 7 günden uzun sürüyorsa mutlaka hekime görünün.

Ağır menstrüel kanamalar, çeşitli fiziksel sorunlardan kaynaklanabilir. En önemli neden hormonlarla ilgilidir. Hormonlar menstruasyon döngüsünün iletkenidir. Anormal veya aşırı menstrual kanamanın diğer olası nedenleri şunları içerir:

Rahim kanseri

Rahim myomları

Endometrial polipler

enfeksiyon

Kiloda dalgalanmalar

çok sınırlı diyet veya yüksek stres seviyeleri

Kanama bozuklukları

Menstrüel kanama aşırı gibi görünüyorsa, bir haftadan fazla sürerse, günlük yaşamı büyük ölçüde etkiliyorsa derhal hekime görünün. Yapılacak hormon tetkitleri ve jinekolojik muayene durumunuz hakkın da bilgi verecektir. Adet döneminde parçalı pıhtılı kan genelde normaldir Fakat ilk defa başınıza geliryorsa rahim kaynaklı yada hormonal bir sorundan kaynaklanabilir. Adet deöneminiz sürekli yoğun ve pıhtılı geçiyorsa bu durum anemiye ve demir eksikliğine yol açabilir. Bu durum da anemi ciddi sorunlara neden olabilir.

 

https://www.hamilemiyim.org/forum/threads/adetliyken-et-parcasi-dusmesi-dusurmek-ne-anlama-geliyor.269/

Anemi varlığın da baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık olabilmektedir. Anemiyi gidermek için önceliğiniz hekime görünmek olmalıdır. Anemi ve demir eksikliği durumunda sağlıklı ve dengeli beslenin. Stresten uzak durun. Adet kanamasının parçalı kan pıhtılı olması başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz

HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ