X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Üstüne görme belirtileri ne zaman başlar ve kaç gün sürer?

ÜSTÜNE GÖRME YAŞAYANLAR KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de

ÜSTÜNE GÖRME YAŞAYANLAR KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de

Üstüne görme kanaması belirtileri nedir ne zaman başlar ? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Sitesinde ayrıntılar ile sizlerle... Daha önce gebeliğin nasıl oluştuğunu bir çok makalemizde anlatmıştık. Gebelik kategorimizi inceleyerek konu hakkın da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Gebelikte yerleşme kanaması bir çok kadın için merak edilen bir detay . Yerleşme kanaması nasıl oluyor,yerleşme kanaması kaç gün sürüyor. Bununla ilgili sayısız soru ve yorum almaktayız.

ÜSTÜNE GÖRME BELİRTİLERİ NASIL OLUR ?

Yerleşme kanaması embriyonun rahime yerleşmesi ile oluşan bir kanamadır. Aslında kanama demek doğru değil çünkü küçük çaplı bir lekelenmedir. Öyle bildiğiniz gibi adet gibi yoğun olmaz. Küçük kramplar eşliğinde bir kaç damla oluşan lekelenmedir. Bu leklenme adete bir kaç gün kala yada adet gecikmesinden hemen sonra olabilir. Çok uzun sürmez . 1-2 gün lekelenme olabilir.

ÜSTÜNE GÖRME NASIL OLUR KADINLAR KULÜBÜ 

Üstüne görme , Yerleşme kanaması gebeliğin ilk bulgularından dır. Ardından adet gecikmesi olmaktadır. Kadınların çoğu yerleşme kanamasını adet kanaması ile karıştırmaktadır. Zaten internette bu konu ile ilgili şehir efsanesine dönmüş yığınla bilgi kirliliği var. Her okuduğunuza itibar etmeyin deriz. Ayrıca görmüş olduğunuz lekelenme yerleşme kanaması ile ilgilide olmayabilir. Kistiniz miyomunuz rahimde yara yada hormon bozukluğunuz varsa lekelenme yaşamanız muhtemeldir. Hamilelik şüphesiyle karşı karşıya kalınan durumlarda adetin öncedindeki her lekelenmenin de üstüne görme olamayacağını olabilemeyeceğini lütfen unutmayınız.

ÜSTÜNE GÖRME NASIL AYIRT EDİLİR FARK EDİLİR ?

Belirttiğimiz üzere çok üzün sürmeyen ve adetin başlamasına bir iki gün kala başlayan ve çoğu zaman lekelenme ile kendini gösteren bir kana şekli ile halk arasında bebeğin ana rahmine yerleştiğini işaret eden bir bulgudur aslında. Kanama rengi ile ayırt edilebilemeyecekse de normal adet kanamasından daha açık bir renkte olacaktır.

Hamilelikte üstüne görme yaşayanlar

Haberi Okumak için Tıklayın

ÜSTÜNE GÖRME KANAMASI NE DEMEK ?

Gördüğünüz lekelenmenin yerleşme kanaması olup olmadığını anlamanız biraz zor olabilir. Ancak gebelik testi yaparak bu duruma netlik kanazandırabilirsiniz. Adet olmanıza 2-3 gün kala lekelenmeniz olduysa (bu lekelenme kahverengi,çamurumsu yada pembe olabilir ) lekelenme 1 çay kaşığından daha az gerçekleşti ise , kasıklarınızda tatlı batmalar kramplar oluyorsa bu yerleşme kanaması olabilir. Yada adetiniz gecikti ve bir kaç damla lekelenmeniz oldu ve durdu sizlerin tabiri ile tam bir kanama gerçekleşmedi. Bu durumda akla üstüne görme yerleşme kanamasını getirmektedir. Şimdi yapmanız gereken tek şey gebe olup olmadığınızı öğrenmektir. Lekelenmeyi gördüğünüz an hemen gebelik testi yapın. İster eczaneden test alın isterseniz hastanede test yapın. Bizim önerimiz hastanede test yapmanız. Çıkan değer durumunuz hakkın da en doğru bilgi verecektir.

Siz değerli anne adaylarının hamile olduğunu öğrenmelerinin en net şekilde ortaya çıkmasını sağlayacak bulguları ve bu yerleşme kanaması haricindeki belirtileri daha önceden yazmıştık hemen aşağıdaki konudan inceleyebilirsiniz.

Erken gebelik belirtileri Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu belirtilerim yok ama ben hamile olduğumu düşünüyorum diyor iseniz. Regliniz oldu olmak üzereyse ama halen beklemede iseniz hemen bir hastaneye giderek kandan BETA HCG TESTİ İLE Kesin hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Bunun için de sizlere bilgi mahiyetindeki aşağıda yer alan konu yardımcı olacaktır.

Beta HCG testi örneği

Haberi Okumak için Tıklayın

Sevgili okurlarımız yerleşme kanaması ile ilgili merak ettiğiniz sorularınız varsa bizlerle bu başlık altın dan sorularınızı önerilerinizi yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Ayrıca yerleşme kanaması ile ilgili daha detaylı bilgi edinmeniz için aşağıda yer alan linkimizi de incelemenizi öneriyoruz.