X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Varikosel Ameliyatı Olanlar Olacaklar Lütfen Dikkat

VARİKOSEL AMELİYATI OLANLAR Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Sitesinde tüm detayları sizler için yazıyoruz.

VARİKOSEL AMELİYATI OLANLAR Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Sitesinde tüm detayları sizler için yazıyoruz.

Çocuk sahibi olamayan çiftlerde kısırlık nedeni kadında veya  erkekten kaynaklanan bir durumdan ötürü olabilir.Biz bu yazımızda erkek kısırlığına değinecez.Erkek kısırlığında en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biri de varikoseldir.Varikosel  yumurtalık torbalarında  yumurtalığın etrafında oluşan varisli damarlardır. Mikrocerrrahiyle tedavi edilen bu rahatsızlık  en sık olarak sol  tarafta görülür. Varikosel in kısırlık yapıp yapmadığı hakkında sayfamıza  sık sorular yöneltilmektedir.Varikoselin kısırlık üzerindeki etkisi,varikoselin tedavisi hakkında tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz..

 

Varikosel  erkeklerde görülen bir durum olmakla beraber hiç bir belirti vermeden  gelişebilir.Varikosel hastaları genellikle çocuk sahibi olamadıkları zaman muayene sonucu durumlarını öğrenirken bir kısmıda kasıktaki ağrı sonucu  hekime başvuru sonucu öğreniyor. Genellikle varikosel 20 30 yaşlarında daha sık görülüyor. Varikosel kısırlık nednei olsada  tedavisi mümkündür.

VARİKOSEL AMELİYATI OLANLAR İÇİN İSTENİLENLER NELERDİR ?

Varikolselde  muayene sonrası sperm testide istenir. Sperm testi bozuk olanlarda  varikosel muayene usg ile teşhis edilir.Sperm testi sonucu olumlu olan erkeklerde de varikosel görülebilr. Tanısı koyulan varikoselde cerrahi girişim uygulanır.Cerrahi girişim sonrası spermlerde  %50-60 düzelme sağlanır.Sperm testi 6 ay boyunca düzenli yapılmalıdır. Bir çok erkek varikosel için bitkisel tedaviye başvuruyor ve olumlu sonuçlar almamaktadır.

varikosel ameliyatı olanlar kadınlar kulübünde

VARİKOSEL AMELİYATI SONRASI NE ZAMAN HAMİLE KALINIR ?

Varikoseli olan hastaların mutlak surette üroloji uzmanına görünmesi gerekmektedir.Varikosel ameliyatı sonrası spermlerdeki değişim ancak 3 ay sonra olabilir..Erkek kısırlığından biri olan varikosel düzeltilebilir  hastalıktır.Ameliyat sonrası hekiminiz size bir takım önerilerde bulunacaktır.Bu önerileri sıralarsak;Fazla ayakta durmayın.Uzandığınız zaman ayaklarınızı yükseğe kaldırın.Dar pantolon ve iç çamaşır kesinlikle giymeyin..Ağrı egzersizler yapmayın,ağır yükleri taşımaktan kaçının.Tıpkı bayanlarda olduğu gibi stres gebe kalmayı zorlaştırdığı gibi,stresin erkek kısırlığı üzerinde de etkisi vardır.Bu yüzden stresten,moral bozucu durumlardan uzak durun.Çok sıcak suyla duş almayın.İşiniz masa başıysa çok uzun süre oturmayın.Arada bir hareket etmek için ayağa kalkın..

 

VARİKOSEL AĞRISI NASIL NE ZAMAN GEÇER ?

Varikosel ameliyatı sonrası yaşam kalitenize beslenmenizde de dikkat edin. Tüp bebek aşılama gibi tedavi seçenekleriyle çocuk sahibi olmayı kolaylaştırabilirsiniz.Bu tedeviler öncesi varikoselin teşhis ve tedavi edilemesi çocuk sahibi olmanızı kolaylaştırıcak bir avantajdır..Lakin tedavi edilmeyen varikosel sonucu tüp bebek aşılama gibi tedavilere maruz kalmak olumsuz sonuç almanıza neden olucaktır.Her uygulanan  cerrahi yöntem varikoseli tamamen ortadan kaldırmayabilir.Tekniği en iyi şekilde uygulayan bir hekime görünmeniz  organ hasarlarının önüne geçicektir.Varikosel ameliyatınızı mutlaka uzman bir hekime yaptırmanız önerimizdir.Varkosel ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından yöneltebilir,sorularınıza en hızlı şekilde yanıt alabilirsiniz..