X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurtlama olmadan hamile kalınırmı?

Yumurtlama olmadan hamile kalınır mı hamile kadınlar kulübü'nde. Yumurtlama dönemi akıntısı olmadan belirtisi olmadan hamile kalanlar var mı hamile kalınabilir mi hamile kalınamaz mı bunun ile ilgili ayrıntıları sizler için yazdık.

YUMURTLAMA OLMADAN HAMİLE KALINIR MI ?

Değerli Hamilemiyim Kadınlar Kulübü Misafirleri - Bütün kadınlarımızın kafasındaki yumurtlama sorunsalına bu konuda cevaplar arayacağız. Genel olarak makale şeklinde yazmaktansa arkadaşlarım sizlere soru cevap şeklinde bilgiler vermeyi daha uygun görüyoruz. 

Yumurtlama olmadan önce hamile kalınamaz : Değerli anne adayları yumurtlama dönemindesiniz ve yumurtlama yaptınız bunu ovülasyon testleri ile buldunuz diyelim. 24 saat içinde ilişki yaşamaz ve bu yumurtanızı sperm ile buluşturmaz iseniz kesinlikle hamile kalamansınız bu nettir. Yumurtlama olmadan hamile kalanlar bunu idda ediyor, ama benim testim vardı yaptım yumurtlamada olmadığım ortaya çıktı genede hamile kalmışım diyebilirler. Onlara da : sizler yumurtlama gününüzü ya da yumurtladığınızı bilmiyorsunuz, yüksek ihtimal ile de ovülasyon testini yanlış yaptınız  demek istiyoruz. Yumurtlama olmazsa adet olunur mu cevap HAYIR yumurtlamanız vardır siz takip edemiyorsunuzdur. Her adet gören kadın yumurtlama yapmış demektir.

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

YUMURTLAMA OLMADAN GEBELİK OLUR MU ?

Ovülasyon sorunu olan bir çok bayan tarafından sayfamıza yöneltilen sık sorulardan biride yumurtlama olmadan hamile kalınırmı?  Bu sorunun cevabı hanımlar gebeliğin oluşabilmesi için 1 yumurta 1 sperm şarttır. Yumurtlama olmadan gebe kalınmaz. Gebeliğin oluşabilmesi yumurtlamaya bağlıdır. Yumurtlama olan günden bir gün sonra gerçekleşen cinsel ilişki ile de gebelik meydana gelebilir. sperm hücresi ortalama 3 gün yaşayabilir.

Adet düzensizliği ve yumurtlama günü hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu nedenle yumurtlamadan bir, iki hatta üç gün önce gerçekleşen bir cinsel ilişki neticesinde spermler kadının vücudunda 3 güne kadar (nadiren 5 gün) canlı kalabileceği için ilişkiden 3 gün sonra bile yumurtlama olsa gebelik meydana gelebilecektir. Yumurtlamadan 1 hafta önce veya 3 gün sonrası gibi yumurtlamaya uzak günlerde gebelik oluşamaz.

Özetle Yumurtlama olmadan ya da yumurtalıkları olmayan bir kadının hamile kalma olasılığı maalesef yoktur. Yumurtlama sorununuz varsa mutlaka hekime görünüp ovülasyon destekli tedavilerle çocuk sahibi olabilirsiniz.

Yumurtlama günümü nasıl anlar ve hesaplarım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

YUMURTLAMA YOKSA NE YAPILMALI ADET OLUNUR MU ?

Yukarıda sizlere belirttiğimiz üzere, yumurtlamanız yok ise adet göremezsiniz. Düz bir mantık ile gecikmeli de olsa siz adet oluyor iseniz, bu sizin yumurtlama yaptığınızın en net göstergisidir değerli hanımlar. İnternetten gördüğünüz yalan yanlış bilgilerle kafanızı bulandırıp çareler aramayın. Tıp çok ilerledi ve sizede uygulanan uygun tedavilerle anne olabilirsiniz. Tüp bebek gibi tedavi yöntemlerinde dışarıdan hazır dondurulmuş yumurtalar kullanılarak kadın yumurtlamasa da gebelik meydana getirilebilir. ancak doğal yollarla kadın yumurtlamadan gebelik olması imkansızdır.

KADINLARDA YUMURTLAMA BELİRTİLERİ NELERDİR

Yumurtlama dönemi belirtileri şunlardır:

  • Göğüslerinizde her zamankinden daha fazla hassasiyet ve ağrı dokunamama durumu.
  • Birliktelik için yanıp tutuşmak, başka bir deyişle cinsel isteğin artması.
  • Göğüslerin hemen altında, karın bölgesinde belirgin şekilde şişkinlik hissetmek ve şişkin olmak.
  • Tat ve kokulara karşı aşırı hassasiyetin gelişmesi.
  • Akıntılarınızın özellikle rahim ağzı açıklığından bakıldığında, gözle görünür şekilde artma.
  • Kahverengi akıntıların artması durumu.

Yumurtlama ile ilgili her türlü görüş ,öneri ve sorularınızı lütfen bizlere gönderiniz. Bu konumuzun altından bizlere yorumlarınızla ulaşın  uzmanlarımız tarafından sorularınızın cevaplansın.

Yumurtlama olmadan hamile kalınırmı? Hamilemiyim Kadınlar Kulübü