X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet neden gecikir gelmez ? Hamilemiyim ?

Adet neden gecikir gelmez Adeti gecikip hamile olanlar olmayan kadınlar kulubü hamilemiyim.org'ta

Adet neden gecikir gelmez Adeti gecikip hamile olanlar olmayan kadınlar kulubü hamilemiyim.org'ta

Hamilelik dışında adet neden gecikir gecikiyor kaç gün gecikirse hamilelik var demektir ?

Ergenlik çağından itibaren kadınlar adet görmeye başlarlar .Adet yumurtalıklarda büyüyen yumurtanın çalışmasına bağlıdır.Normal adet dönemi; 21 ile 35 günler arasında ve ortalama 28 günde bir olmakla beraber 3- 7 gün sürmektedir.Kanamaların normal periyoddan uzun yada kısa sürmesi üst üste olursa mutlaka hekime görünmek gerekir.Adet kanaması hakkında sayfamıza bir çok soru almaktayız.Bu sorulardan bir kaçını sıralarsak;Adetim  normalde 5 gün sürer bu defa 2 gün sürdü hamilemiyim,adetim normalde 3 gün sürer 7 gün devam etti hamilemiyim,adetim çok sancılı ve parçalı düşükmü yaptım ..Bu sorulara açıklık getirmek ve sizlerin merakını gidermek için bu yazıyı hazırladık.Adet dönemiyle ilgili sorularınız olursa bu başlık altından bizlere yöneltebilirsiniz..

adeti geciken kadınlar kulubü hamilemiyim hamilemiyim

Adet Neden Gecikir Ne Kadar Gecikir ?

Adet gecikmesi çoğu zaman akla hemen hamilelik ihtimalini getirsede  rahim kaynaklı sorunlar,hormonal bozukluklar,stres,mevsim değişiklikleri de döngünün değişmesine,adetin erken yada geç gelmesine neden olabilir.Yani hamilelik dışında da adet gecikmesinin pek çok farklı nedeni olabilir.Herhangi bir ayda birkaç gün erken adet olmanıza rağmen bir sonraki ay tam tersine, adet dönemi birkaç gün gecikebilir.

Adeti Geciken Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Misafirleri Ne Yapmalı ?

Adeti geciken kadın hamile midir ? : Adet gecikmesi nin sebebi çoğunlukla hamileliktir, ancak bu başka olasılıklar olmadığı anlamına gelmez.Yumurtlama olmadığında,duygusal olarak stresliyseniz,çeşitli ilaçlar,kilo değişiklikleri,yoğun egzersiz,menopoz dönemi bunlar adet gecikmesinin nedenleridir.Fakat adet gecikmesinin en olası nedeni hamileliktir. Eğer adet kanamalarınız hep düzenliyse ve bu ay olağan dışı bir şekilde geciktiyse hamile olabilirsiniz.Tam olarak bir gecikme söz konusu olup olmadığını bilmek için adet döneminizin süresinden de emin olmalısınız. Gerekli muayene veya hormon ya da kan testleri yapılmadan, bir kadında neden adet düzensizliği olduğu veya kişinin adetinin neden geciktiği doğru şekilde belirlenemez. Şayet düzenli bir adetiniz var ise  adetinizde gecikme oldu ise öncelikle test yapmanızı öneriyoruz.

Burada sıralanan nedenler adet gecikmesi ni açıklar gibi görünse de, en doğru teşhis ancak bir jinekolog tarafından koyulabilir .Bu yüzden sonraki adım mutlaka jinekoloğa görünmek olmalıdır.

 

Adet gecikmesi yaşayan kadınların yorumları bu hususta nelerdi?

Sizlerin her adet gecikmesi yaşamalarınızın sonucunda hamile olmadığını yine en iyi siz biliyorsunuz. Yaşadıklarınız adetleriniz geciktiğinde bizlere ve sizin durumunuzda olan diğer kadınlarımıza sormanız gereken her türlü soru öneri ve düşünceleriniz için bizler buradayız. Sorularınızı bizlere gönderin sizler için hemen yanıtlayalım.