X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelik hesaplamasında haftam farklı çıkıyor neden?

GEBELİK HESAPLAMA Hamilelik Hesaplama Gebelik takvimi Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

GEBELİK HESAPLAMA Hamilelik Hesaplama Gebelik takvimi Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Gebe olan kadınların en çok merak ettiği sorulardan biride gebelik haftaları.Bir çoğu internetten otomatik hesaplayıcıları kullanarak,yada son mens tarihinden hesaplayarak gebelik haftasını belirler. Hamile  olduğunu öğrendikten sonra gebelik hesaplama işine koyulan hanımlar çıkan sonuçlarla hcg değerlerini karşılaştırır ve burda kafaları karışır.Bunların yanında hekime görünüp usg ye girince orda çıkan sonuç ta farklılık gösterir ve hanımlar büyük bir endişe yaşar. Peki gebelik hesaplaması nasıl yapılır bu merakınızı gidermek için araştırma yaptık ve en doğru bilgileri sizler için hazırladık..

Gebe kadınların bir çoğu  doktoru kaç  haftalık gebe olduğunu söylediği halde  kendisi ne kadarlık gebe olduğunu hesaplamak istemektedir.Hamileliğin kaçıncı haftasındayım,hamileliğin kaçıncı ayındayım,hcg değerine göre şu kadarlık gebe olmam lazım tüm bunlar anne adayını endişeye ve strese sokmaktadır.

Kaç haftalık hamileyim hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelik haftası son adet tarihinin ilk gününden başlayarak sayılır. Bu yöntem çoğunluklar doğru ve çok fayalı bilgiler verse de bazen yanıltıcı olabilmektedir. Adet düzensizliği, üstüne adet görme, geç döllenme, erken gebelik sırasında görülen kanamalar gibi durumlar son adet tarihinin yanıltıcı olmasına neden olabilir.

Cinsiyet tahmini kaç haftalıkken belli olur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Önemli olan ay hesabı  değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:

 

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir

8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir

12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir

16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir

20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir

24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir

28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir

32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir

36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir.

Beta HCG testi sonucuna göre kaç haftalık hamileyim

Haberi Okumak için Tıklayın

40 hafta bittiğinde  9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.Kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur. Gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır.  Gebelik haftası son adet tarihinin ilk gününden başlayarak sayılır.Bebeğin boyu, kafa çapı, kafa çevresi, karın çevresi, bacak boyu gibi ölçümler ultrasonografi ile yapılarak gebelik haftası hesaplanır. Her zaman tam ve kesin sonuç vermeyebilir bu yöntem. Ancak gebelik ne kadar küçükse o kadar kesin sonuç verir. Kafanızı internetteki bilgilerle karıştırmayın. HCG değerinize bakıp kendi kendinize yorumlayarak üzülmeyin. Gebe olduğunuzu öğrendikten sonra mutlaka hekim kontrolünde olun. Tüm anne adaylarına sağlıklı gebelik geçirmeleri dileğiyle..