X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamileliğin son günleri son ayı hakkında bilinmesi gerekenler

Hamileliğin son günleri belirtileri kadınlar kulübü Mide bulantısı, ishal baş ağrısı kanama akıntı nasıl geçer tüm ayrıntıları sizler için yazdık.

Hamileliğin son günleri belirtileri kadınlar kulübü Mide bulantısı, ishal baş ağrısı kanama akıntı nasıl geçer tüm ayrıntıları sizler için yazdık.

Sorunsuz şekilde geçen bir hamilelik yoktur heral de sevgili arkadaşlarım. Ama siz bu yazıyı arayıp geldiğinize göre artık sorunlarınızdan kurtulmanıza ve o mis kokulu bebeğiniz kucağınıza almanıza çok az bir zaman kalmış demektir.

Bu aylarda yeni yasaya da bakacak olursak durumunuz da müsaitse doktorunuz sizin hangi şekilde doğum yapacağınızı tespit ediyor. Buna eskiden anne adayları ağrısız olsunda nasıl olsun diyerek kendisi karar veriyor ve doktorda buna uyuyordu. Ama artık doktorunuzun verdiği karara uymak zorundasınız. Size tavsiyemiz epidural uygulaması ile ilgili bilgi alıp bunu kullanmanız yönünde olacaktır.

Bu son ayınız olduğuna göre kesinlikle sizi doğumun yaklaşymasından dolayı heyecan basacaktır bu gayet doğaldır sevgili hanımlar. Artık siz doğum şekli doğum yeri gibi planları çoktaaan yapmaya başlamışsınızdır bile. Bu konu hakkında doktorunuzla görüşmenizi şiddetle öneriyorum. Hamileliğinizin son ayında olduğunuz için şikayetlerinizde artış ve değişiklik görülebilir. Özellikle mide yanmalarınız, bebeğinizin doğum kanalına girmesinden dolayı biraz azalacaktır. Nefes darlığı durumunuzda da azalmalar olacaktır. Gebeliğinizin son ayında ilişki yaşayabilirsiniz ama lütfen bu hususu doktorunuzla konuşun.

Gebeliğinizin son dönemlerinde yemeklerle ilgili de özel bir durum yoktur. Her zaman beslendiğiniz şekilde sık ve az ölçekli yemek yemeye özen göstermelisiniz. Tabiki dengeli beslenmeyi de unutmuyorsunuz.  Doğuma gideceğiniz günün öncesinde aşırı yemek ve yağlı yiyeceklerden kesinlikle kaçınmalısınız.  Doktorunuz size bebeğinizi sezeryan ile alacağını söylemişse zaten ameliyattan önce 8- saat kadar birşey yiyip içmemeniz gerekiyor. ( Az miktarda su alabilirsiniz )

hamileliğin son günleri kadınlar kulübü

Hamileliğin son günleri kadınların yaşayacağı bazı sıkıntılar

Hamileliğin son günleri mide bulantısı yaşayanlar:

Bu günlerde artık bebeğiniz üst alana doğru iyice baskı yaptığından dolayı bu bulantılarınızda artma olabilir lütfen dişinizi sıkın az bir zaman kaldı diyebiliriz. Eğer baş edilmeyecek ölçüde sizlere sıkıntı vermeye bu durum devam ediyor ise, en azından yemeklerinizin porsiyonlarını azaltın az yeyip daha sık yemeye özen gösterin lütfen. Çok büyük sıkıntı yaşıyor iseniz artık doktorla konuşmanızın vakti gelmiş demektir.

Hamileliği son günleri baş ağrı yaşayanlar çekenler :

Evet baş ağrıları belki de hamilelik öncesinden beridir sizin yakanızı bırakmadı ve hamilelikte de başınıza geldi inanılmaz derecede sıkıntı veren hayatı zorlaştıran bir etken baş ağrısı. Bunun için kendi başınıza ağrı kesici almaktan sa, doktorunuzun sizlere vereceği tavsiyelere uyarak ağrıları geçirecek ilaçlar kullanabilirsiniz. Temiz havanın iyi geleceğini lütfen unutmayın. Sürekli olarak aynı oda içinde doğumun son günleri ağırlaştığınızdan dolayı belki de ruhlarınız sıkıldı. Artık gezmenin biraz dolaşmanın zamanı gelmiş olabilir. Biraz yürüyüş te sizi rahatlatacaktır unutmayın.

Hamileliğin son günleri kanama yaşayanlar

Hamileliğinizin son günlerinde olan her türlü lekelenme ve kanama durumunu mutlak suretle ciddiye alacaksınız. Hafta sonu hafta içi gece yarısı ne olur ise olsun doktorunuza ulaşmanız gerekmektedir. Bu tür bir durum yaşıyor iseniz ayaklarınızı biraz yukarıda tutmak zamanın geçmesini beklemek ve kesinlikle istirahat önemlidir. Bu durumu ciddiye alın hanımlar.

Hamileliğin son günleri kadınlar kulübü hamilemiyim