X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Progesteron hormon testi nasıl ne zaman yapılıyor bilinmesi gerekenler

Progesteron 21. gün testi nedir ? Nasıl ve ne zaman Yapılır ? Hormon testi nasıl yapılır kadınlar kulübü hamilemiyim'de bilmeniz gereken her şeyi sizler için bir araya getirdik hanımlar lütfen inceleyiniz.

Progesteron 21. gün testi nedir ? Nasıl ve ne zaman Yapılır ?

Sevgili hamilemiyim.org misafirleri. Biz kadınların çocuklarının olması için yapılan testlerden birtanesi de progesteron testidir. Biz kadınlarda Luteal faz denilen ve her 14 günde bir olan Rahim içi tabakasının olası bir gebeliğe hazırlanması dönemi olarak  söylenebilir. Bu dönemde bizlerde ostrojen hormonu ile birlikte çatlayan yumurtanın geride bırakdığı bir madde olan ve corpus luteum denen sarı cisimcikten " Progesteron " hormonu salgılanmaktadır. Bu hormonun ana görevi atılmış olan yumurta eğer döllenmişse rahimin duvarına ve içine tutunmasını sağlamaktır.

Basite indirgeyerek anlatmaya çalıştığımızda bu testi, adetinizin 1. günü sizden kan alınıyor. Yani bu test kandan yapılıyor sevgili anne adayları. İlk kan alındıktan sonra birinci gün dahil olmak üzere  ( birinci gün test yapıldıktan sonra ) sizden 21 22 23. günlerde tekrar bu testi yaptırmanız istenilecektir.

Bunun amacı değerlere bakılarak rahimde yumurtlama olup olmadığına bakılması durumudur. Sizlerde yaptırdığınız progesteron hormon testi değerlerini bizlere göndererek yorumlamamızı isteyebilirsiniz.

Normalde progesteron Değerleri; +10 ve üzeri olduğunda yumurtlamanın olduğu 6 7 gibi değerlerde de yumurtlamanın gerçekleştiği anlamını taşımaktadır.

Progesteron hormon testi yaptıranlar kadınlar kulübü