X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU : Sperm alerrjisi nedir?

Sperm alerjisi olanlar Sperm alerjisi nedir Sperm alerjisi olup hamile kalanlar Sperm alerjisi testi nasıl yapılır kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Sperm alerjisi olanlar Sperm alerjisi nedir Sperm alerjisi olup hamile kalanlar Sperm alerjisi testi nasıl yapılır kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Bir çok bayanın kabusu olan sperm alerjisi hakkında doğru bilenen yanlışlar, ve sperm alerjisiyle ilgili tüm detaylar bu yazımızda.Sperm alerjisinin tanımını yaparsak,ilişki sonrası menin içindeki maddelere karşı kadında oluşan alerjidir ..Genellikle ilişki sonrası 10-20 dakika sonra ortaya çıkar

 

Halk arasında balayı alerjisi, vajina alerjisi gibi tanımlar kullanılır..Gerek sperm hücresi, gerekse menide protein yapısında çeşitli maddeler bulunuyor. O maddeler nedir diye soracak olursanız o kadar çok ki; kalsiyum, sodyum, magnezyum gibi sizin bilebileceğiniz duyduğunuz maddelerin yanı sıra pek çok protein yapısında madde içerir işte bunlardan birine ya da bir kaçına karşı gelişir.. Alerji, kimi durumlarda spermin kendisine değil, spermin içinde erkeğin yediği ya da içtiği bir şeye, aldığı bir ilaçtaki kimyasallara karşı ortaya çıkıyor.

sperm alerjisi olanlar sperm alerjisi nedir

Prezervatif kullanımı kadında oluşabilecek alerjik reaksiyonları önleyebilir, ancak kısırlığa yol açabilen immünolojik problemleri çözmekte yetersiz kalır.  Sperme karşı duyarlılığını azaltmak için, doktorlar ya kadının vajinasına her 20 dakikada sulandırılmış meni uygulayarak birkaç saat içinde yavaş yavaş konsantrasyonu artırıyor ya da birkaç hafta süresinde az miktarlarda meni içeren alerji aşıları yapılıyor.   Lokal olarak vajina ve etrafında alerjik reaksiyonlar meydana gelebileceği gibi bütün vücutta yaygın reaksiyonlar da görülebilir.

Vajinada kaşıntı, şişme, ağrı, yanma, kızarıklık,dudaklarda, dilde şişme ve ödem, nefes darlığı, gözlerde kaşıntı gibi sistemik belirtiler meydana gelebilir.Peki sperm alerjisi kısırlık yaparmı? Bir çok bayanın merak ettiği bu soruyu açıklayalım.

Sperm alerjisi kısırlık yapmaz yalnız ilişki esnasında kondom tavsiye edildiği için gebelik elde edilmez. Bu yüzden hastalara aşılama önerilir.Desensitizasyon tedavisi sonrası normal yolla ilişki ile gebelik elde edilebilir..Sperm alerjisi olduğunu düşünen hanımlar mutlaka hekime görünmenizde fayda var.

SORU : Sperm alerrjisi nedir?