28 haftalık gebelikte bebeğin kilosu kaç olmalı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

28 haftalık gebelik kadınlar kulubü 28 haftalık gebelik kaç aylık hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar arkadaşlar ben 28 haftalık gebeyim. Bebeğime bugün doktor kilosuna baktı 1000 gr sizce az mı doktorum biraz az buldu ama. Sizce kaç olmalı 28 haftadamdayım. İyi de besleniyorum yaa sağlıklı bir şekilde ben de şimdiye kadar 7 kg aldım. Bundan sonra bebeğim daha fazla kilo alır mı sizce neler yapmam lazım ki bebeğim biraz gelişsin doğuma kadar. Sizler neler yapıyorsunuz anlatır mısınız? 28 haftalık gebelikte bebek kaç kilo olmalı kızlar?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
28 haftalık gebelikte bence bebeğinizin kilosu o kadar da kötü değil. Zaten özellikle bebeğiniz son aylarda daha fazla kilo alacaktır. Hızlı kilo almaya ve gelişmeye devam edecektir. Bu konuda üzülmeyin belki ufak bir azlık görmüş doktorunuz. Normalde 28 haftalık bir gebelikte bebeğin boyutu bir marul tanesi kadar ağırlığı ise 1000-1200 gr olabilir. Sizin ki de bence çok az değil. İleriki haftalarda daha geliştiğini ve kilo aldığını göreceksiniz. Sağlıklı ve düzenli beslenmeye devam edin. Sizin aldığınız kilo da ideal bence. Bazı sorunlarınız artabilir örneğin kabızlık örneğin mide ekşime ve yanmaları o yüzden yediklerinize içtiklerinize dikkat edin. Özellikle belli bir saatten sonra yemek yemeyin bol su tüketin.

Doğum çantası hazırlamak önemli bir konu. ''Doğum çantamızda bulunması gerekenler neler'' dilerseniz yazımızdan bu konu ile ilgili araştırma yapabilirsiniz.

 
Üst