38. Haftamdayım Vajinam Çok Ağrıyor

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Hamilelikte vajina ağrısı kadınlar kulubü hamilemiyim forum'da.​


Arkadaşlar merhaba ya artık sona geldiğimi hissediyorum galiba. Çok ağrılarım var. Sırt bel ağrım vardı. Şimdi birkaç gündür vajinam ağrıyor sanki. Vajinada ağrı neden olur ki? Oturup kalkamıyorum yatamıyorum uyuyamıyorum. Otururken de vajinamın ağrısını epey hissediyorum. Bebiş ne zaman gelecek acaba doğum çok mu yaklaştı da böyle şeyler oluyor. Sancı filan hissetmiyorum ama kasılmalar da yavaş yavaş artık oluyor. 38. haftada sizler neler yaşadınız tercrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Artık sona doğru gelmişsiniz. Artık doğuma az kala bu tür ağrılar ve baskılar hissetmeniz doğal. Özellikle bu haftada artık bebek doğuma hazır şekilde pozisyon almış olmalı ve rahim kendini doğuma hazırlıyor olmalıdır. Bu sayede bebek yani rahim aşağıda doğru baskı yaptıkça bu da vajinanıza baskı yapması son derece doğal. Siz böyle olduğu için direkt vajinada ağrı olduğunu sanıyorsunuz ama bu doğum baskılarından dolayı bu şekilde. Endişelenmeniz doğal ama çok panik yapmayın. Doğuma kendinizi hazırlayın. Bebeğin başının artık doğumun başlayacağının göstermesi bir işarettir ve bu baskılar dolayısı ile son aylarda haftalarda sık sık idrara çıkmanız da doğal olacak. Kasılmalar çok normal. Bu da doğumun başlayacağına artık sinyallerdir. Artık sancılarınız yoksa bile bunlar artmaya başlar. Hafif bacaklarınızın arasından su sızıntısı gelmeye başlar ve normal doğum gerçekleşmeye başlar en yakın sürede.

Normal doğum sonrası daha hızlı ayağa kalkıp hayatınıza devam edebilirsiniz ama normal doğum sonrasında da dikkat etmeniz gereken şeyler var? Anne adayları mutlaka okuyun..

 
Üst