Adetin Uzun Sürmesi Neden Olur?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Adetin uzun sürmesi kadınlar klubü adetin uzun sürmesinin nedenleri hamilemiyim forum'da.​

Merhaba ben 42 yaşındayım son birkaç aydır adetim normalde 5-6 gün sürerken şimdi 10-11 hatta 12 gün sürdüğü oluyor. Adetin uzun sürmesi ne ile alakalı olabilir? Bunun nedeni nedir? Ayrıca adetim çok yoğun ağrılı parça parça oluyor? Doktora gitmeli miyim? İleri yaşlarda olmam mı bu şekilde oluyor benim gibi durum yaşayanlar varsa yardımcı olur musunuz? Birkaç aydır ayrıca çok halsizlik de var. Bu fazla kanamadan dolayı olabilir mi? Adet öncesi ise yoğun bir baş ağrısı kasık ağrısı oluyor eskiden böyle çok olmazdı bunlar.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle ailenizde özellikle anne teyze ablanız varsa onlarda erken menopoz yaşandı ise sizde de menopoz belirtileri olabilir. Ama size tabi ki durun bekleyin demeyeceğim. Mutlaka bir kadın doğuma görünün derim. Kadın doğuma gittiğinizde meme muayenesinden de geçmenizi öneririm ki belki de doktorunuz bunu size belki de önerecektir. 42 yaşındasınız ileri yaşlarda hormonlara da bağlı olarak adet gecikmesi adetin uzaması olabiliyor ama mutlaka muayeneyi ihmal etmeyin. Adet düzensizliği ve kanama bozukluğu yaşayanlar yazımızda ilginizi çekecektir aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


İlginizi çekecek bir konu daha stresli olmak adeti etkiler mi geciktirir mi herkesi ilgilendirecek bir konuyu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

 
Üst