Aybaşı iken oruç tutulur mu tutmaya devam edilir mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Aybaşı iken oruç tutulur mu kadınlar kulubü regl iken oruç tutulur mu hamilemiyim forum'da.​

Benim adetlerim çok düzensiz ve ne zaman geleceği hangi gün olacağı da belli olmuyor. Benim sorum şu aybaşı iken oruç tutulur mu? Yani benim adetim geldiği anda oruçlu iken bozmalıyım yoksa o iftarı yapmalı mıyım? Merak ettiğim bu sorumu cevaplarsanız sevinirim. Bir de adetimin son günleri tam olarak temizlendiğimizde mi oruç tutmalıyız?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Aybaşı iken oruç tutulmaz. Aybaşı yani adet olduktan sonra o gün oruçlu iseniz bozmalısınız iftar yapayım diye düşünmeyin çünkü o anda size artık haram olur. Bozmanız daha hayırlıdır. Ayrıca adet olduğunuzda son güne kadar yani son lekenin de temizlenmesine kadar bekleyin. İç çamaşırınızda leke görmeyene kadar oruç tutmayın. Ne zaman temiz oldu ondan sonra gusül ve sonraki orucunuzu tutabilirsiniz niyet ederek. Adetliyken oruç tutamadığınız günleri kaza yapmalısınız. Ramazan ayı bittikten sonra istediğiniz zaman kaza oruçlarınızı tutabilirsiniz. Adetli iken namaz da kılınmaz oruç da tutulmaz Kuran'da okunmaz. Bu halde iken bunları yapamazsınız ama namaz size kaza olmaz bu halde iken.

Ailenizin huzuru mutluluğu huzurlu bir yuva için sekine duası aşağıda linktedir. ''Ailemin huzuru için sekine duası okunur mu'' yazımızın linki hemen aşağıda arkadaşlar.

 
Üst