Baso tahlili hakkında yardımcı olur musunuz bana ?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Baso tahlili nedir kadınlar kulübü baso tahlili yüksekliği hamilemiyim forum'da.​


Sağlık açısından çok kırılgan bir yapım var. Hemen hastalanırım. Hastalıkla birlikte de halsizlikte hemen gelir. Eklem ağrılarım vs. derken genç yaşta yaşlılar gibiyim sanki. Bugün mesai bitimine yakın doktora gittim. Bazı testler ve tetkikler yaptılar. Yarında baso tahlili yapılacak. Ama ben dayanamadım ve sormak istedim. Bu baso tahlili ne oluyor? Korkutucu bir şey mi? Yoksa rutin bir tahlil mi? Adıda değişik pek bir şey anlamadım. Endişelenmeli miyim acaba? Bir de böyle takıntılı yanlarım var. Sabaha kadar uyuyamam valla. Cevaplarınızı bekliyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Geçmiş olsun dileklerimi ileteyim. İçinizi ferah tutun öncelikle. Anladığım kadarıyla vücudunuzda iltihaplanma gibi bir durum söz konusu. Ama yine de Ben genel anlamda bilgi vereyim. Baso hücrelerini kemik ilikleri üretiyor. Hastalandığınızda bu hücreler ciddi manada artıyor ve anlayacağınız dilde mikroplar ile savaşıyor. Gerçek adı bazofildir. Bağışıklık sisteminizin en büyük savunucularıdır. Sizi koruyan askerleriniz yani. Normal bir insanda düşük seviyelerdedir. Ama hasta bir kimse de yüksek seviyede olur. Bu yüksekliğe göre de doktorlar tedaviyi şekillendirir ve doğru teşhis koymaya çalışırlar. Normal şartlarda ölçüm yapıldığında bir mikro litre kanda 200 değerinden yani 200 hücreden az olmamalıdır. Bir yerde yüksek değer çıkıyorsa iltihaplanma oranı da çok yüksektir. Baso yüksekliği sonucunda; tiroit bezi hastalığı, şeker hastalığı, kanda iltihaplanmalar, yine bağırsak iltihaplanmaları kanser gibi hastalıklardan da şüphe edilir. Genel anlamda bu bilgileri sizinle paylaşabilirim. En başta dediğim gibi içinizi rahat tutun inşallah bir problem çıkmayacaktır. Büyük ihtimalle bir enfeksiyon kapmışsınızdır, ona göre doktorunuz tedavi uygulayacaktır.

Bir misafirimizin sorduğu soru ''Afp testinde değerler yüksek çıkarsa bu ne demek'' mutlaka inceleyin. Afp testi nedir yüksekliğinde neler olur merak edilenler linkte.

 
Üst