Bebeğim 10 aylık mantar verebilir miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebekler mantar yiyebilir mi kadınlar kulubü bebekler mantar yer mi hamilemiyim forum'da.​

Kızlar bebeğim 10 aylık artık çoğu sebzeyi veriyorum. Acaba mantar da verebilir miyim. Bebeği benim gibi 10 aylık olan varsa mantarı kaçıncı ay verdiniz. Bebekler mantar yiyebilir mi? Ben şahsen çok severim bebeğimin de bu lezzetli şeyden faydalanmasını istiyorum. Ben kültür mantarı dışında istiridye mantarı filan da seviyorum. Bebeğinize mantar verdiyseniz nasıl seviyordu nasıl yapıyordunuz. Ben bebeğim her sebzeden tatsın istiyorum sonrasında sevmez filan böyle çatışmalara girmek istemiyorum çocuğumla.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Her anne faydalı şeyler yedirmek ister bebeğine. Ama elbette ki her şeyin bir zamanı vakti var. Nasıl ki 6. ayda bebeğiniz ek gıdaya geçiyorsa her yediğinin de bir zamanı var tabii ki. Peki bebekler mantar yer mi? Elbette mantar da çok yararlı zengin vitamine sahip bir sebze. Bebeğiniz için en iyisini düşündüğünüzün de farkındayım ama 10 aylık bir bebek mantar yemesi sakıncalı olabilir. En erken 12 aylıkken başlamanız doğru olacaktır fakat yine de bunu doktora danışmanızda fayda olacaktır. Çünkü bazı bebeklerin bazı besinlere karşı alerjik durumları da olabiliyor. Mantar biraz daha beklemede kalabilir acelesi yok. Siz diğer yararlı besinleri vererek bebeğinize her şeyi tattırabilirsiniz. 12 aylıktan sonra ise mantar verirken iyi temizlenmiş ve iyi pişirmeye dikkat edin. Çorbasını yapabilirsiniz bebeğiniz mantar çorbasını sevecektir. Et sulu bir mantar çorbasına hiçbir bebek hayır demeyecektir.

Küçük bebeklerde öksürük ateş gibi sorunlar sık sık yaşanabilmektedir. Özellikle öksürük olduğu zaman anneler çok endişe duyabilir. Size öksürüğü kesen bir tarif vereceğim. Hemen aşağıda yazımızda ''bebeklerde öksürük için pekmez tereyağı kullananlar'' bulabilirsiniz.

 
Üst