Bebeğimi ek gıdaya geçirdim su ne kadar vermeliyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

6 aylık bebeğe ne kadar su verilmeli kadınlar kulubü 6 aylık bebek ne kadar su içer hamilemiyim forum'da.​


İyi akşamlar hanımlar benim bebeğim 6 aylık bebeğimi ek gıdaya başlattım yavaş yavaş ama sütümden de alıyor çoğunlukla. Sütümü ana öğün gibi veriyorum aralarda da işte sebze meyvelere başladık ufaktan. Doktorumuz az az ver dedi en fazla tatlı kaşığı kadar tattır dedi. Benim sorum şu sütümü de alıyor ama bebeğim acaba suya ihtiyaç duyuyor mu? 6 aylık bebeğe ne kadar su verilmeli? Ya da vermesem oluyor mu ne dersiniz?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeğinize 2 yaşına kadar süt vermeye devam edebilirsiniz. Ama artık ek gıdaya başlamışsanız miktarları yavaş yavaş artırarak suya da doğal olarak ihtiyacı daha çok artacaktır. 6 aylık bebek ek gıdaya geçmesi ile daha çok suya ihtiyacı artabilir. Bu arada ek gıda ile birlikte daha çok lifli meyveler yedirmeye çalışın ki kabızlık sorunu oluşmasın. Peki 6 aylık bebek ne kadar su içer? Bebeğiniz sütünüzü de alacağı için yavaştan ilk zamanlar 3-4 çay kaşığı en fazla 5 çay kaşığı su teklif edebilirsiniz. Fazlasına ihtiyacı olmayacaktır. Ayrıca anne sütü yerine formül devam sütü ile beslenen bebekler de aynı şekilde yavaştan suya başlatabilirsiniz. Zaman ilerledikçe yani 7-12 ay arası bebeklere ise bir su bardağının yarısı kadar su verilebilir. Ek gıdanın miktarı arttıkça su miktarı da artmalı.

''Bebekler ne kadar su içmeli?''​

  • 6 aydan önce suya ihtiyacı yoktur
  • 6. ayda 2-3 çay kaşığı kadar su verilebilir
  • 7-12 aylık bebekler 100-120 ml yani yarım su bardağı kadar su verilebilir
  • 1-3 yaş arası bebekler 1litre su verilebilir 5-6 bardak kadar.
Bebeğinize suyu birden değil ara ara teklif etmek daha yararlı olacaktır. Daha önce bir misafirimizin sorduğu bir soru üzerine ''Bebeğim 2 aylık su verebilir miyim'' siz ne dersiniz bu konuda yorumlarınızı bekliyoruz.

 
Üst