Bebeğimin Göbeğinde İltihaplanma Olabilir mi? Acil Lütfen

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Göbek deliği iltihabı kadınlar kulübü göbek deliği iltihabı nasıl geçer hamilemiyim forum'da.​

Ya hanımlar lütfen bir çare gösterin bana. Bebeğim daha 1 aylık göbeği normal süreçte yani 7 günde düştü ama sonrasında bir şey görünmemesine rağmen şimdi göbek deliği etrafında kızarıklık ve dokunduğum zaman acı çekiyor gibi ağlıyor çocuğum. Bu ne demek acaba iltihap enfeksiyon olabilir mi yani? Çok korkuyorum doktordan randevu aldık yarına bugün vermediler. Acaba acile mi götürsem bilemedim. Sonradan böyle bir iltihaplanma oluşabilir mi bilenler neden olduğunu yazabilir mi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle endişe etmeyin. Yenidoğanlarda göbel iltihaplanması göbek düşse bile hijyenine dikkat etmekten geçer. Özellikle banyo sonrası temizliğine dikkat etmek göbek deliğinin çukur kısmın terlemesine ve rutubetinin önlenmesini ayrıca bezlerken de göbek deliği kısmının mutlak suretle açık bırakılmasını öneririm. Bu sayede bebeğin göbek çukuru daha temiz ve enfeksiyonlara engel olacaktır. Anladığım kadarıyla bebeğinizin göbek deliği etrafında oluşan kızarıklık buna şişlik de dahil olabilir böyle durumlarda ve dokunulduğu zaman acı çekiyor olması bunu çok ağlayarak anlayabilirsiniz bu göbek deliği iltihabının belirtilerinden. Yine göbek deliği iltihabı göstergeleri göbel deliğinden sıvı irin gelmesi, yine göbek deliğinin kötü kokması da iltihap belirtileridir. O yüzden hemen vakit kaybetmeden doktora görünmenizde fayda var. Antibiyotik krem tedavisi ile bu durum geçecektir inşallah. Hemen farketmek yerinde ve zamanında olmuş. İlaçlar ve yapacağınız temiz bir bakım sayesinde bebeğiniz iyi olacaktır.

Yenidoğanlarda oldukça sık rastlanılan bir durum da gaz sorunudur. Bu sorunu olan bebeklere ne iyi gelir hemen aşağıdaki likimizden ulaşabilirsiniz.

 
Üst