Bebeğimin gözleri iltihaplandı ne yapabilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerde göz iltihabı kadınlar kulubü bebeklerde göz iltihabı nasıl geçer hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar daha doğum yapalı 15 gün oldu evimizdeyiz şükür ama bebeğimin gözleri beyaz beyaz iltihap akıyor birikiyor. Neden olabilir doktora gitmem gerekiyor mu? Acaba geçici bir şey mi ya da böyle bir durumda sizler neler yaptınız? Bebeklerde göz iltihabı nasıl geçer? Endişeliyim aslında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sadece temiz bezle siliyorum o kadar. Sizce ne yapabilirim?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebekler ilk doğduklarında bu tür problemle karşılaşabilmekteler. Bebekler ilk doğdukları andan itibaren göz kanallarının küçük olması dolayısı ile göz iltihaplanması göz çapaklanması sorunu olabilmektedir. Endişelenecek bir durum yok ama tedavi edilmez temizlenmez ise körlüğe kadar sebebiyet verebilmektedir. Erken doğan bebeklerde daha çok görülen bir problemdir göz iltihaplanması. Peki bebeklerde göz iltihabı nasıl tedavi edilir?

''Bebeklerde göz iltihabı tedavisi''​

  • Anne sütü en iyi ilacı diyebilirim. Bir pamuk yardımı ile kendi sütünüze batırın ve bebeğin gözünü içten dışa doğru silin
  • Doktor tavsiyesi ile merhem ya da damlalarda da bebeğinizin göz iltihabını geçirebilirsiniz.
  • Demli çay da bebeklerde göz iltihap ve çapaklanmalarına iyi geldiği söylenir.
Bebeğinizin göz iltihabı geçmez ise daha çok kızarıklık olursa doktora mutlaka götürmenizi tavsiye ederim. Erken doğan bebeklerin bir sorunu da sarılıktır. Bebeklerde sarılık nasıl geçer? ''Bebeğimde sarılık var nasıl geçirebilmem mümkün mü?'' yazımızdan bu konuyu mutlaka inceleyin derim.

 
Üst