Beyaz mermerim sarardı nasıl beyazlatırım yardım

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Sararan beyaz mermer nasıl temizlenir kadınlar kulubü sararan mermer nasıl temizlenir hamilemiyim forum'da.​

Kızlar mutfak tezgahım beyaz. Çok güzel görünüyor ama beyazın temizlenmesi de zor. Aslında siyah mermer de kullandım daha kirli gösterdiğini söyleyebilirim ama beyaz mermer üzerinde de kesinlikle su birikintisi filan bırakmamak gerekiyormuş. Benim de bazen bulaşıklar tezgah üzerinde kalıyor lavabo evye kenarları biraz sararmış durumda. Tezgahın diğer kısımları beyaz lavabo çevresi sararmış olunca bayağı sırıtıyor. Ne yaptıysam geçmedi. Sararan beyaz mermer nasıl temizlenir fikirleriniz varsa bekliyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Mutfak tezgahı temizliği çok önemli. Hemen kirlenebilen hatta kalıcı olabilen kirler sebebiyle sık sık temizlemek ve kuru bırakmak çok önemli. Aşındırıcı bacı deterjanlar var o deterjanları kullanmamak önemli. Özellikle çamaşır suyu içeriği bulunan deterjanlar mermerinizin yapısını bozabilir ve aşındırabilir. Bu sebeple daha masum deterjanlar kullanabilirsiniz. Sararan beyaz bir mermeriniz varsa bunu karbonat ve limonla ovabilirsiniz. Öncesinde sararan yerleri biraz ılık su ile nemlendirin sonrasında karbonat dökün ve yarım limon ile ovmaya başlayın. Sonrasında durulayın ve mutlaka kurulayın. Her zaman da mutlaka tezgahınızın üzeri kuru ve sade kalsın. Çünkü ne kadar kalabalık oluşursa o kadar iz bırakma leke bırakma riskini artırıyor. Sadece karbonat ve oksijenli su da sararan mermer için ideal bir temizlik olabilir. Günlük temizliğine dikkat edildiği sürece çok uzun yıllar kullanıma uygun ve kullanımı kolaydır mermerin.

''Mermerde sarı lekeleri nasıl önleriz?''​

  • Cilasız mermer yerine cilalı mermer kullanmak
  • Mermer yüzeyi ıslak bırakılmamalı
  • Çok sıcak tencere gibi şeyler direkt mermer üzerine konulmamalı
  • Mermer yüzeyi çok sert cisimlerle ovulmamalı yumuşak bezlerle temizlik yapılmalıdır
Mutfak kadar banyo temizliği de çok önemli. Hele bu korona zamanlarında temizliğin önemi kat be kat artmış durumda. Banyo fayansı temizliği için neler yapılır? ''Banyo fayansında kullandığınız temizlik püf noktaları neler?'' yazımızı mutlaka inceleyin. Belki de aradığınız püf noktası buradadır hanımlar.

 
Üst