Canlı Çiçeği Soldurmamak İçin Ne Yapmalıyım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Canlı çiçeğin solmaması için ne yapılır kadınlar kulübü hamilemiyim forum'da.​

Erkek arkadaşım her özel gün özel olmayan günde canlı çiçekler alıyor ama solunca çok üzülüyorum. Bir süre de en azından canlı kalamazlar mı? Solacaklar biliyorum ama en azından bu güzellikleri geciktiremez miyiz? Bunun bir formulü varsa ben de yapmak istiyorum işe yarıyor ise. Canlı çiçeğin solmaması için neler yapılır? Sevgilimden gelen güzel çiçekleri uzun süre görmek istiyorum. Çiçekleri solmasına dayanamıyorum çok güzeller hepsi.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Çiçekleri ben de çok severim. Özel günlerimizde sevdiklerimizden aldığımız çiçeklerin solmasını istemeyiz. Uzun süre kalabilse deriz. Aslında yine de solmasını önleyemesek de bu süreyi uzatabiliriz. Çok eskilerden bildiğim bir yöntem vardır. Bizim komşumuzun bahçesinde mis kokulu mor leylaklar vardı bizim eve kadar kokuları gelirdi daha dün gibi aklımda. Onun sahibi o leylaklardan toplar kavanoza koyar suyunun içine bir aspirin ezip bırakırdı. Bir kavanoz dolusunu da bize verirdi. İnanılmaz kokuya sahipti o leylaklar. Aspirinin o çiçekleri daha uzun süre koruduğunu öğrenmiştim o zaman. Bir başka yöntem sirke ve şeker. Elma sirkesi tercihimizdir. Bir yemek kaşığı sirke aynı oranda şeker su içine karıştırılır ve çiçek vazosuna konur. Bir başka yöntem ise saç spreyi ve madem suyu. Maden suyundan bir miktar suyunun içine karıştırılır. Saç spreyi de yapraklarına sıkıldığında daha uzun süre solmadan durmasını sağlıyormuş.

Küçük büyük balkon dizaynı yazımızdan inceleyerek siz de küçük ya da büyük balkonlarınıza yepyeni görünüm verebilir o ortamı daha yaşanılası bir hale getirebilirsiniz.

 
Üst