Çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl verilir ?

admin

admin

Administrator
Yönetici
Çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl verilir ? Eğitim ne zaman verilmeli ? Temizlik sorunu alıştırma ve daha fazlası Kadınlar Kulübü Forum'da sizlerle.


Çocuk yetiştirmede tuvalet eğitimi çok önemli bir detaydır. Bu eğitim sabrı zorlayıcı sınırlarda olmakta annenin, sabırlı , bilinçli ve doğru zamanda eğitime başlaması gerekmektedir. Bu aşamada çocuğa yaklaşım önemli bir detaydır. Çocuklarda tuvalet eğitimi ne zaman verilmeli tüm detaylar yazımızın devamın da.

Çocuk sahibi olan ebeveynler bez yetiştirmenin maddi boyutunu çok iyi bilir. Maddi açıdan bütçeyi sarsan bez fiyatları ve bunun yanında beze bağlı sürekli pişik aileyi zorlamaktadır. Bu yüzden ebeveynler bebeklerini biran önce bezden kurtarmaya çalışır.Yanlış zamanla bu hamleyi boşa çıkarabilir.Çünkü çocuklarda tuvalet eğitimi için uygun bir yaş aralığı vardır.
çocuklarda tuvalet eğitimi ne zaman verilmeli.jpg


ÇOCUKLARDA TUVALET SORUNU VE ALIŞTIRMA

Çocuklarda tuvalet eğitimi için öncellikle hem çocuğun hem ebeveynin hazır olması gerekmektedir. Çocuğun tuvalet eğitimi için öncelikle kas gelişimini tamamlaması gerekmektedir. Çocuklar da tuvalet eğitimi için en ideal yaş 2 ve 3 yaşlarıdır. Özellikle yaz ayları tuvalet eğitimi için bir avantajdır. Çünkü yaz dönemi sıcaktır ve çocuğunuzun altının açık kalması onu üşütmez hasta olmasını engeller. Tuvalet eğitimi verirken bi kere hazırlıklı ve sabırlı olmalısınız. Çocuğunuzla sık ilgilenmeli tuvaletinin olup olmadığını yoklamalısınız. Belli aralıklarla kendiniz çocuğunuzu tuvalete o söylemeden götürmelisiniz.

ÇOCUĞUMA TUVALET EĞİTİMİNİ NE ZAMAN VERMELİYİM NASIL ALIŞTIRMALIYIM ?

Bir çok annenin kabusu olan tuvalet eğitimi yukarıda anlattığımız gibi uygun bir dönemde verilmelidir. Daha erken dönemlerde çocuğa tuvalet eğitimi vermek,çocuğu zorlar ve hem fizyolojik hem psikolojik açıdan zarar verebilir.2-3 yaşlarında tuvalet eğitimi vermek en uygun dönemdir. Tuvalet eğitimine lazımlıkla başlamanız doğru olucaktır. Çocuğunuza tuvalet eğitimi verirken sık sık tuvaletinin olup olmadığını sorun. Çocuğunuzun olumlu adımlarını ödüllendirin.Kesinlikle baskı yapmayın.Çocuğunuz bu eğitim sürecinde sağa sola kıyafetlerine idrarını kaçıracaktır. Kesinlikle sert tepki göstermeyin.Çocuğunuz tuvaletini sizin çabanızla yaptığında öpüp sarın ve cesaretlendirin. Tuvalet eğitiminiz iyi gitmiyorsa ara verin. Muhtemelen çocuğunuz hazır değildir yada zamanlama yanlıştır. Bu süreç çocuğunuzla olan iletişimin sınavıdır.Sabırlı olun tuvalet eğitiminin gelişimin doğal bir süreci olduğunu unutmayın..

Sizler çocuklarınıza tuvalet eğitimini nasıl verdiniz ? Uzman görüşleri haricinde, çocuk yetiştirmede en büyük uzman olan Anneler bu hususta neler diyor ? Bizlere, çocuklarının bir an önce tuvalet ve temizlik eğitimini alması için neler söyleyebilirsiniz.

Çocuğunuzla güzel anlar geçirmeniz dileği ile.
 
Üst