Dış Gebelik Geçirdim Anne Olmak İstiyorum Lütfen Yardım

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Dış gebelik geçirenler kadınlar kulübü dış gebelik geçirenler nasıl anladınız hamilemiyim forum'da.​


Merhabalar nereden başlayayım bilmiyorum ama başlayayım bir yerden. Hamile kaldığımı öğrendiğimde çok sevinmiştim ama ilk haftalarda kanama ile doktora yetiştik ve meğer tüpüme yerleşmiş bebeğim. Yani dış gebelik geçirdim. Beklemeden beni ameliyata aldılar ve riskli bir ameliyat geçirerek nihayetinde bebeğimsiz eve taburcu oldum:( Peki ben yeniden ne zaman ve nasıl hamile kalabilir miyim? Şuan için iki tüpüm de duruyor çok şükür ama riskim var mı ve hamile kalabilir miyim?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bu psikolojik olarak da zor bir süreç ama kendini toparlamalı ve kendine gelmelisin. Çok şükür ki tüplerine bir şey olmamış anında müdahale edilmiş. Dış gebelik geçirenlerde yeniden gebe kalmaları tabii ki mümkün. Tabii benim sana tavsiyem dış gebelik yaşadığın için ikincisinde daha çok kontrollü olmanda fayda var. Ama bu demek değildir dış gebelik yaşadın diye yeniden öyle olsun. Ayrıca iki tüpü bu nedenlerle alınmış olanlarda bile ki çok az görülen bir durum bu ama tüp bebekle yine hamile kalma şansları yüksek. Senin tüp bebek değil doğal yollardan da hamile kalma olasılığın çok yüksek. İnşallah normal bir gebelik yaşarsın ve burada bizimle sevincini paylaşırsın. Doktorunuz belirtmiş olmalı ama sanırım dış gebelik sonrası en az 4 ay beklemek gerekiyor. 4-5 ay sonra yeniden hamile kalmak için çalışmalara başlayabilirsiniz.

''Dış gebelik belirtileri''

Dış gebelik belirtileri ; Ani kanama, adet gecikmesi, gebelik testinin pozitif çıkması, bulantı, kusma, memelerde hassasiyet, keskin ağrılar

Dış gebelik yaşanan durumlarda kadınlar kendini hangi belirtilerden dış gebelik yaşadığını anlayabilir hemen ilgili yazımızı tıklayıp konuyu inceleyebilirsiniz.

 
Üst