Domates kurutacağım domates kurusu ne işe yarar bilgi verir misiniz?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Domates kurusu ne işe yarar kadınlar kulübü domates kurusu nerelerde kullanılır hamilemiyim forum'da.​

Merhaba arkadaşlar ben bu yaz ilk kez kışlık hazırlayacağım. Evleneli daha 5 ay oldu bu tür şeyleri çok iyi bilmiyorum ama deneyeceğim. Yazın domates daha lezzetli oluyor onun için hem konservesini hem kurutmasını yapmak istiyorum. Domates kurusu ne işe yarar nerelerde kullanabilirim? Tecrübeli ev hanımlarına sormak istedim domatesi ne zaman kurutmak doğru olur yani en doğru Zaman ne zamandır ve ne kadar süre tutmak gerekir güneşte.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Kışlık hazırlamak hem bütçemize faydalı hem sebzeleri daha sağlıklı yemek için gerekli özellikle güneşte kurutulan sebzeler meyveler daha fazla faydalı olmaktadır. İşte buna kayısı gün kurusu ve domates gibi besinler dahil. Domates kurusu ne işe yarar sorunuza şu şekilde cevap verelim dilerseniz domates kurusu öncelikle güneşte kurutulduğu zaman kışın her yerde kullanabileceğiniz bir besin oluyor güneşte kuruduğu için çok şifalıdır özellikle pankreas akciğer meme gibi kanserlere koruyucu etkiye sahiptir. Domatesi kurutarak kışın tüketmek gerekir diye düşünüyorum çünkü besin değerini koruduğu en iyi saklama biçimidir kurutmak. Kuruttuğunuz domatesleri yemeklerinizde sabah kahvaltı için soslarınızda kullanabilirsiniz.

İlginizi çeker diye düşündüm bir konu daha aşağıya linke bırakıyorum. "Mantı kurutma nasıl yapılır mantı işine giriyorum" arkadaşlar ilginizi çekerse aşağıdaki linkten konumuzu inceleyebilirsiniz.

 
Üst