Gebelikte kese var bebek yok sorunu yaşayanlar var mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Gebelikte kese var ama bebek yok kadınlar kulubü hamilelikte kese var bebek yok hamilemiyim forum'da.​

Kızlar ben 1 hafta önce gebe olduğumu öğrendim test yaptırdım ve pozitif çıktı. Kese görmek için doktorumuz 5-6 hafta arasında çağırdı keseyi görmek için kese var ama bebek yoktu. Kalp atışını bekledik kalp atışını duyarsak sorun hallolacaktı. 9. haftada kalp atışı için gittim ama kalp atışı da duyulmadı. Doktorumuz da kese boş dedi yani bebek yokmuş. Doğal yoldan bebek kanama ile düştü zaten bundan sonra ben bebek istiyorum yine aynı durumu yaşama riskim var mıdır korkuyorum da biraz.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Üzücü bir durum ama şu da var ki siz boş gebelik yaşamışsınız ama bundan sonraki gebeliklerinizde bu olacak diye bir kural yok korkunuz yersiz. Bu durum yani boş gebelik genellikle kalitesiz yumurta ve sperm döllenmesinden oluşuyor. Yani anormal bir durum oluşuyor sonuçta kese oluşsa bile kalitesiz sperm ve yumurtadan dolayı içi boş oluşuyor. Böylelikle gebelik oluştu görünüyor ama bu genelde ultason görüntüsü ile ortaya çıkıyor ya da kalp atışı olmadığı zaman anlaşılıyor. Boş gebelik sonucu üzücü ama yine gebelik oluştuğunda aynı şeyleri yaşamak durumunda değilsiniz. Doktorunuza sorsanız zaten aynı şeyi derdi size. Gebelik oluştuğunda mutlaka doktor takibinde de kalırsınız. Bu süreci daha rahat ve sıkıntısız geçirebilirsiniz.

Dış gebelik denilen durum daha ciddi bir durum. Bu konu ile alakalı ''dış gebelik nasıl anlaşılır'' konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Dış gebelik hakkında yazımızda çok fazlası var.

 
Üst