Hamileyim kilo almamak için neler yapmalıyım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Hamilelikte kilo almamak için kadınlar kulubü hamilelikte kilo almamak için ne yapılmalı hamilemiyim forum'da.​

Kızlar ben 5 aylığım şimdiden 10 kilo aldım 9 aya kadar kendimi düşünemiyorum. Özellikle son iki ayda daha çok kilo alınıyormuş galiba. Böyle gidersem duba gibi olacağım onu doğum sonrası vermesi var bir de. Göbeğimdeki çatlaklar da cabası olur herhalde. Şimdi 10 kilo aldım ama daha fazla kilo almamak için neler yapmalıyım? Hamilelikte kilo almamak için yapmam gereken özel şeyler var mı? Tecrübeli anneler sizler hamileyken neler yaptınız kilonuzu nasıl kontrol altına aldınız değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
İki canlısınız diye fazla fazla yemeniz gerektiğini söyleyenler aslında ne yanlış konuşurlar değil mi? Aslında sağlıklı ve yararlı şeyler yemek hem sizin hem bebek için en faydalısı. Sizin yapmanız gereken şey sık sık az az yemektir. Her gün mutlaka yürüyüş yapın bu size de iyi gelecek kolay doğum yapmanıza da faydası olacaktır. Ayrıca yanınızda mutlaka su taşıyın bol bol su içmek bebeğe de size de iyi gelecektir. Birçok sorundan kurtulacaksınız su sayesinde. Mutlaka günde 2 litre içmelisiniz en az. Süt ve süt ürünleri hamilelikte en ihtiyacınız olan şey. Kalsiyum belki doktorunuz size verecektir ama siz süt ve süt ürünleri tercihi yaparken mutlaka az yağlı tüketin. Sebze meyveye ağırlık verin. Karbonhidrattan uzak durup tam buğday ve tahıllı yiyecekleri tercih edin. Spora vakit ayırın sık sık tartılın ki kilonuzu kontrol altında tutabilin.

Hamilelikte beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Neler yediğiniz sizin kadar bebeğinizin için de çok önemli olduğunu unutmayın. Hemen aşağıdaki linkten ''hamilelikte nasıl beslenilmeli'' yazımıza ulaşabilirsiniz.


Hamilelikte kan değerleri mutlaka kontrol ettirilmeli. Hamilelikte kan değerlerinde düşüş olabilir. ''Hamilelikte demir eksikliği hakkında bilinmesi gerekenler''

 
Üst