Hamileyim ve saç dökülmem çok fazla ne yapabilirim?

S

sorumvar

Member

Hamileyim saçım çok dökülüyor kadınlar kulubü hamilelikte saç dökülmesi hamilemiyim forum'da.​


Kızlar 16 haftalık hamileyim saçlarım aşırı dökülmeye başladı. Hamilelikte saç dökülmesi doğal mı sizce? Neden saçları dökülür ki bir insanın hamileyse? Sizlerin böyle bir sorunu oldu mu acaba? Doğumdan sonra saç dökülmeleri azaldı mı? Hamilelikte saç dökülmesinin önüne geçebilir miyim? Saçlarım döküldükçe içim gidiyor anlatamam kızlar yaa? Nasıl baş ettiniz sizler hamileyken sanki kel kalacağım.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Hamilelikte hormonlar değiştikçe saç dökülmesi gibi sorunlar yaşamak olağandır. Hormonlar yükselir ve hem bedensel hem ruhsal değişimlere neden olabilmektedir. Saç dökülmesi de bunlardan biri özellikle 3. aydan sonra başlayan saç dökülmeleri sadece hamileliğe bağlı olabiliyor. Yani çoğu hormonlara bağlı olduğu için hamilelik sonrasında saç dökülme durumu azalmakta hatta bitmektedir. Eğer saç dökülmesi hala devam ederse kan değerlerinize baktırmanızda fayda var. Özellikle kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durmak bitkisel yağlar kullanmak yerinde olacaktır. Badem yağı, susam yağı, zeytinyağı, ceviz yağı gibi yağlarla saçlarınızı besleyebilirsiniz.

Hamilelikte bacak ağrıları varisler oldukça büyük sorunlara yol açabilmekte. Peki ''hamileyim ve bacaklarımda aşırı varis ağrısı var ne yapabilirim'' konu başlığımızı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

 
Üst