Kara merhem ile çıban geçer mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Kara merhem kadınlar kulubü kara merhem neye iyi gelir hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar kızlar fazla kilolarımdan mıdır nedir bilemiyorum alt bölgemde sürekli çıban çıkıyor. Kara merhem önermişti bir komşum ama kara merhem nasıl bir kremdir benim cildime uygun mudur? Merak ettiğim ne kadar süre kullanmak gerekiyor bunu çıbana iyi geliyor mu? Kara merhem neye iyi gelir başka acaba? Kara merhemle çıban tedavi edenler kullananlar varsa yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Fazla kilodan dolayı çıbanlar çıkabilmektedir. Kara merhem dediğiniz şey başta egzama çıban apse ve iltihaplı durumlarda tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Yaraya karşı antiseptik özellik gösterip yarayı tedavi ediyor. Aslında ismi ihtiyol pomad ama halk arasında renginden dolayı kara merhem diye anılıyor biliniyor. Krem içeriğinde yüksek oranda kükürt içermekte bu da bu da özellikle iltihaptan arındırır cildi yeniler. Yaralarda kullanabilirsiniz ama çıban olduğuna eminseniz ve tabii doktorunuza da danışmayı ihmal etmeyiniz. Valla kara merhem gittigidiyorda bile var. Eczanelerden de temin edebilirsiniz. Peki kullanımı nasıl?

''Kara merhem nasıl kullanılır?''​

  • Çıban olan bölge önce yıkanır kurutulur.
  • Merhem çıban olan bölgeye sürülür.
  • Üzeri sargı bezi ile kapatılır üzeri hava geçirecek şekilde bantlanır.
  • İltihap birkaç güne ilacın etkisi ile akmaya başlayacaktır.
  • Günde iki defa kullanılabilir.
Çıban olur olmadık yerde çıkabilir ama sebepleri vardır. Bir misafirimiz geçenlerde sormuştu. Konu başlığı yine çıbandı. ''Olmadık bir yerde çıban çıkması nedir yaa'' başlıklı linke tıklayarak çıban ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

 
Üst