Lipödem tedavisi var mıdır nasıl tedavi edilir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Lipödem tedavisi bitkisel kadınlar kulübü lipödem tedavisi nasıl yapılır hamilemiyim forum'da.​


Son rahatsızlığımdan sonra herkesin kendine göre bir problemi yani rahatsızlığı olduğunu anlamdı. Ya o kadar kilolu değilim ama gel gör ki bacaklarım sanki 100 kiloluk birine ait gibi. Çektiğim ağrılarda cabası. Tabi hal böyle olunca, bir komşumuz bunun Lipödem olabileceğini söyledi. İşin açıkçası lipödem nedir bende bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Bu durum gerçekten de can sıkıcı. Pantolonlarım, çizmelerim olmaz oldu artık. Yürümeme engel oluyor. Ayrıca da toplum içine de çıkamıyorum. İstediğim gibi giyinemiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar. Anlattığınız şikayetlerinize göre rahatsızlığınız Lipödem rahatsızlığına benziyor. Ama tabi ki de biz ne dersek diyelim, sizin evvela doktora gitmeniz gerekiyor. Doktorlar doğru ve gerçek teşhisi koyacaklardır. Ama ben yine de bu rahatsızlık hakkında bildiklerimi paylaşayım. Lipödem aslında ağrılı selülit dir. Bu durum aslında oldukça sık görülüyor ama insanlar biraz kulak arkası yapabiliyor. Yağ dokunuzun ağrılı bir şekilde ödem üretmesi yada ödemli olması durumuna deniyor. Ayrıca bazen obezite ile de karıştırılabiliyor. Doktor seçerken de alanında uzman birilerini bulmanız şart. Çünkü bazen egzersiz ve kilo ver deyip hastalar eve gönderilebiliyor. Lipödem de kadınlar kilo aldıklarında bacaklarda bu durum daha da belirgin hale geliyor. Ardından diyet ve spor sonunda verilen kilolarda bacaklarda değişiklik olmayınca da can sıkıntısı meydana getiriyor. Bu açıdan doktora gidilmesi gerekiyor. Çünkü ilerlerse mutlaka cerrahi müdahale gerektirebiliyor. Lipödem beş farklı şekilde karşımıza çıkabiliyor.

''Lipödem nedir?''​


  • Karın ve kalçalarda olan yağ birikimi (popo dahil) 1. Tip deniliyor.
  • Kalçadan aşağıya dizlere kadar olan kısmın yağ birikimi. 2. Tip deniliyor.
  • Kalçadan ayak bileklerine kadar olan kısmın yağ birikimi. 3. Tip deniliyor.
  • Kol bölgesinde yağ birikimi. 4. Tip deniyor.
  • Alt bacaklarda yağ birikimi. Buna da 5. Tip deniyor.
Bu rahatsızlıkta erken teşhis çok önemlidir. Çünkü giderek ilerleyebilmektedir. Tabii ileri safhalarında yatağa düşürüyor insanı. Hanımların en çok sorunu olan kurtulmak istenilen selülitlerden nasıl kurtulunur? ''Selülitlerimden kurtulabilir miyim bir çözüm'' mutlaka incelenmesi gereken bir yazı.

 
Üst