Muhabbet kuşumuzun korkusunu nasıl geçiririz?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Muhabbet kuşum korkuyor kadınlar kulubü muhabbet kuşu korkması hamilemiyim forum'da.​

Bir arkadaşımız bize muhabbet kuşlarını verdiler ama çocuklarından mı kaynaklı bilemiyorum hayvancağız çok korkmuş ve elimizi süremiyoruz ısırıyor. Ne yapsak yaklaşır bize acaba? Muhabbet kuşu korkuyor korkusunu nasıl gideririz? Neler yapmalıyım sizce önerilerinizi alabilir miyim? Muhabbet kuşu için oyuncaklar filan almalı mıyız bize yaklaşması için bu korkusunu ve ısırması nasıl geçer yaa?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Muhabbet kuşlarını kendinize alıştırmak kolay aslında ama biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Öncelikle ona yavaş yaklaşın korkutmayın. Onunla konuşun kafesin içinde elinize parmağınıza alıştırmaya çalışın. Dışarı çıkardığınızda avucunuza yem alıp bu şekilde alıştırın elinize. Kuşların sevdiği şeyleri ona sunun. Oyuncaklar, kabak çekirdeği gibi şeyleri çok severler. Kıvırcık ve su ile oynamayı da çok severler. Sevdiği şeyleri verirseniz onunla konuşursanız daha yakınlık kurulacaktır aranızda ama dediğim gibi zamana ihtiyacınız var. Muhabbet kulu korkuyor ise yavaş hareketlerle ona yaklaşın ilk zamanlar ani hareketlerden kaçının.

Kedi sevenler için gelsin sıradaki konumuz. Kediler sevilmez mi dediğinizi de duyar gibiyim:) Bir kedi almayı düşünüyor ve sahiplenmeyi düşünüyorsanız ''hangi kediler evde bakılabilir''. Konumuzu linkten inceleyebilirsiniz.

 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
muhabbet Kuşlarının genelinde ve doğasında ürkeklik vardır. Halk arasında işte kuş gibi çırpındı korktu şeklinde cümleler vardır. Emeksiz olmuyor bu işler. Yani bu ürkekliği bi türlü yenemezsiniz ama günde en az iki üç saat uğraşır iseniz, sizden bir sıkıntı gelmeyeceğine kanaat getirir ve sizi tanır ise alfa olarak seçer ise o zaman belki korkusu geçecektir ama doğasında var çok fazla takmayın lütfen.
 
Üst