Örgü Terlik Örmek İstiyorum Yapılış Aşamalı Olursa İyi Olur

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Örgü terlik modelleri ve yapım aşamaları kadınlar kulübü örgü terlik modelleri ve yapılışı hamilemiyim forum'da.​


Hanımlar kış geliyor biraz da örgü yapmak elimden geliyor. Ev ahalisine sırayla örgü terlik tarzı şeyler yapmak istiyorum. Örgü tutkunu hanımlardan örgü terlik modelleri bekliyorum ama tabii yapım aşamaları ve detaylı anlatım olursa sevinirim. Tığ işi olursa daha iyi olur şiş işini çok iyi bilmiyorum ama tığ ile çok iyi yapabilirim diye düşünüyorum. Hem çocuklar hem kendime evde kış boyu sıcacık giyebileceğimiz örgü terlikler yapmak istiyorum. Ya bir de hangi iple örmem gerekiyor acaba? Özel bir marka ya da ip türü var mıdır ?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Kış vakitleri ben de örgü örmeyi çok severim. Çok iyi bir terapi örgü. Örmekten keyif alıyorsanız örgünün insan psikolojisine çok iyi geldiğini söylemeliyim. Örgü terlik örmeden önce bir tabanlık alsanız terliğiniz daha düzgün ve ölçülü olmuş olur bu da işinizi kolaylaştırır ayrıca bir taban örmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca ördüğünüz taban ince olacağından ayak tabanınızı rahatsız edebilir. En iyisi ip satan yerlerden ayak numaranıza uygun tabanlıkla işe başlayabilirsiniz. Yine öreceğiniz terlik modeline uygun iplere gelince terlik yumuşak olması için polar ince penye ipleri tercih edebilirsiniz. Bir de bu pufuduk oyuncak yapımında da tercih edilen iplerle harika ev terliği örebilirsiniz. Bence ince iplerden ziyade daha kalın ve yumuşaklar tercih edilebilir.

Malum kış geliyor çocuklara örgü hırka modeli ve yapılışının bulunduğu linkimizi ziyaret edebilirsiniz.


Örgü terlik modeli ve yapım aşamalarını aşağıda linkini verdiğim videoda bulabilirsiniz. Aşama aşama siz de çok şık örgü terlikle örebilirsiniz.

 
Üst