SORU : Menopoz nasıl geciktirilir ? Menepoz geri çevirme hakkında bilgiler

admin

admin

Administrator
Yönetici
Menepoz nasıl geciktirilir menepoz geri çevirme menepozu nasıl geciktirebilirim kadınlar kulübü hamilemiyim Forum'da sizlerle

Kadının doğal süreçlerin den biridir menepoz.Farklı yaşlarda başlayabilen menepoz önlenemeyen bir süreç olmasına rağmen geciktirilebilen bir sorundur.Kadınların çoğu menepoza 45-52 yaşlarda girebilir.Birbirin den farklı nedenler menepoza girme yaşını etkileyebilir. Menepoz nedir,menepoz ertelenebilirmi, erken menepoz nedenleri tüm detaylar yazımızın devamın da.

Menepoz yumurtalıklarda hormon üretiminin bitmesiyle gerçekleşen bir süreçtir.Bu süreçte yumurtalar olgunlaşmaz mens kanamaları gerçekleşmez.Menepoza girme yaşı genetik faktörler ve bir takım sebeplerden ötürü değişebilr.Günümüzde obezite,sigara kullanımı,düzensiz beslenme,stres ,depresyon ilaçları,üreme rahatsızlıkları erken menepoza neden olabiliyor.Yanlız unutulmamalıdır ki en önemli faktör genetiktir.



Günümüzde bir çok kadın çocuk sahibi olmak için hekime göründüğünde yapılan tetkitler sonucunda erken menepoz teşhisiyle karşı karşıya kalıyor.Bu durum kadının psikolojisinin bozulmasına ve bir çok kaygısını da beraberinde getiriyor. Bu durumla karşılaşan kadınlar araştırmalara koyuluyor.Erken menepozu önlemek mümkün mü ?

Menepoz lu bir kadın artk yumurta üretemez,yumurtalıklar fonksiyonunu bitirir ve üreme gerçekleşemez.Bunun sonucun da adet tamamiyle kesilir.Menepozlu bir kadının yumurtaları işlev görmez herhangi bir tedavide yumurta üretimini sağlamaz. Sadece menepoz sıkıntılarını gidermek için adet görmesi için ilaçlar verilir.Bu tedavi şekli sadece kanamayı yapay şekilde sağlar ,yumurtalıklara işlev sağlamaz. İlaçlar kesildiği an kadının adeti de kesilecektir.

Bu tedavi şekli bir çok kadının kafasını karıştıryor adet oluyorsam yumurtlamam da gerçeklişiyor diye düşünüyorlar.Tekrar belirtelimki ilaçlar adetleri düzenleyebilir veya bazı şikayetleri önleyebilir ama yumurtlamanızı sağlamaz. Size verilen ilaçla yapay adet döngüsü oluşur.Menepozda görülen ateş basması,kemik erimesi,terleme gibi etkiler ortadan kalkar.Menepozu engellemek herhangi bir ilaçla yada bitkiyle ,önlemek mümkün değil.

Mensinizde düzensizlik,düzensiz kanamalar söz konusu ise mutlaka hekime görünün ve menepoz sınırındamısınız öğrenin.Menepoz olmayan bayanlar doğru beslenme ve kaliteli yaşam şeklinizle erken menepozu önleyebilirsiniz.Lakin kapıya gelen menepozu engeleyemezsiniz. Kulaktan dolma bilgilerle bitkiler ilaçlar kullanmayın bu sağlığınızı olumsuz hale getirebilir.Hiç bir ilaç ve hormon preperatları menopoza girmeyi engellemez. Erken menepozla ilgili sorularınızı bize bu başlık altından yönlendirebilr,sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyoruz.7
 
Üst