Spiralim vardı ama adetim gecikti hamile miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Spiral varken hamile kalınır mı kadınlar kulubü spiral varken hamile kalanlar hamilemiyim forum'da.​

Kızlar sormayın başıma neler geldi ya da gelebilir yani bilemiyorum. Artık 3 çocuktan sonra spiral taktırmıştım 2 yıldır da spiralim vardı. Ama bu ay adetim gecikti korkuyorum acaba spiral kaymış olabilir mi yaa. Hiç hazır değildim inanın. Ne olacak şimdi bir de eşim zor durumda işi gücü bu pandemide epey zorlanıyoruz. 3 çocuğa mı bakalım yoksa yenisine mi yanayım ne yapalım şimdi eğer hamileysem? Adetim gecikti hafif de yorgunluk var hamile olmayayım yaaa. Spiral varken hamile kalanlar lütfen bana teselli edici şeyler söyleyin.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Korkmayın yaa dünyanın sonu değil ya bir bebeğiniz daha olur nihayetinde. Hem gelen bebek kısmeti ile gelir hiç dert etmeyin kendinize. Bu arada aslında spiral en etkili koruyucu koruma yöntemlerinden biridir. Ama 2 yıl çok uzun bir zaman arada bir kontrole gitmenizde fayda vardı. Çünkü bazen spiraller kayabiliyor. Böylesi kazalara da meydan bırakabiliyor. Tatlı kazalar diyelim. Benim de bir komşum böyle bir durumla karşılaşmıştı. Spirali kaymış ve 4. çocuğuna hamile kalmış. Şimdi de şirin mi şirin bir kızı var. En koruyucu olanlar bakır spiraller ama bakıra alerjisi olanlar çıkabiliyor. Ama en çok koruyuculuğa sahip onlar. Bakır olanların koruyuculu 10 yıldır ama yine de kontrollere gitmekte fayda var. Hormon salgılayan örnekler de 3 yıl korumaya sahip kazaya sebep olabilirler o yüzden 6 ayda bir mutlaka kontrole gidilmesi gerekir. Spiral kontrolü elle yapılır. Kayıp kaymadığı bu şekilde anlaşılmaktadır. Eğer hamilelik oluşmuş ise spiralin çekilmesi gerekmektedir. Ne kadar erken alınırsa o kadar iyi olur. Spiralle hamile kalmak risk oluşturur ama spiralin içeride kalması da hamileyken risk oluşturur.

Spiral taktıranlar için sonrasında kanama yaşamak normal mi? Yazımızı hemen aşağıdaki linkten açıp inceleyebilirsiniz. ''Spiral taktırdım kahverengi leke normal mi?'' Spiral taktıranların yorumlarını da okuyabilir yorumda bulunabilirsiniz.

 
Üst