Topuklarımdaki çatlaklarla baş edemiyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Topuk çatlaklarına ne iyi gelir kadınlar kulubü topuk çatlaklarına çözüm hamilemiyim forum'da.​


İyi akşamlar hanımlar ben hem ev hanımıyım hem de köyümüz var oraya tarlamıza bahçemize gidip işler yaparım hele yazın da korona morona dinlemeden hep bağ bahçeden çıkmadık. Ayaklarımız mahvolana kadar çalışırdık. Eve girerdim ayaklarımı hissetmem yani o derece. Benim ayaklarım topuklarım çok çatlar ne yapsam ki topuk çatlaklarım geçsin? Çok acı verir bazı geceler. Çatlaklar kanar ağrır sabah olur yine bahçeye gideriz yine çalışırız artık nasırlaşmış topuklarımı da hissetmez olurum o derece. Bana bir tavsiye verin bir şey deyin. Topuk çatlaklarına ne iyi gelir nasıl yumuşar benim bu ayaklar bacılar deyin hele.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Vallahi çok kolay gelsin eminim ki ev hanımlığından daha zor işiniz hem de çok zor. Allah kolaylık versin bide çocuk çocuk varsa işiniz zor. Kendine bakım yapmayı bırakın böyle durumda insan atıyor kendini dinlenmeye bir tas çorba olsa yeter diyorsunuz kim bilir? Topuk çatlakları konusunda da özellikle vazelin alıp sık sık sürmeniz lazım. Bakın ne yapacaksınız şimdi tek tek size yazıyorum. Kovaya ılık su koyun içine karbonat dökün ve karıştırın ayaklarınız 20 dakika kadar bu suyun içinde kalsın. Çıkardıktan sonra topuk temizleme taşı oluyor onlarla bir güzel temizleyin ve vazelin limon karışımı yapın kendinize. Güzel koksun istiyorsanız biraz da gül suyu ekleyebilirsiniz. Bir güzel bu karışımı topuklarınıza yedirin. Her gece tekrarlayın ama. Vazelin yumuşacık yapacak topuklarınız yenilecek. Sürdükten sonra çorap giyip yatın ki sabaha kadar vazelin ve limon topuğunuza girsin emilsin. Limon da çatlakları onaracak. Yani bunu yapmazsanız daha kötü olur topuklarınız basamaz hale gelirsiniz. Ayrıca zeytinyağının da faydalarını saymakla bitiremezken ayak topuklarını yumuşatmak onarmak için birebir olabilir. Kesinlikle hiç bir zararı yan etkisi yoktur. Yine bal nemlendirici özelliğe sahip olduğu için tercih edilebilir.

Canım topuk çatlağı demişken bak shea yağı da topuk çatlakları kabuklaşan topuklar için harika bir çözüm olabilir. ''Shea yağı kullanan kadınlar'' yazımızı incelemek için ne duruyorsunuz.

 
Üst